Ford vinde Volvo pentru 1.8 miliarde de dolari

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 27.01.2010
Potrivit unor voci, Ford vinde marca Volvo chinezilor de la Geely in data de 8 februarie, pentru suma de 1.8 milioane de dolari.

Americanii de la Ford vor vinde marca Volvo chinezilor de la Geely pentru suma de 1.8 miliarde de dolari. In 1999, cei de la Ford au cumparat marca Volvo pentru 6 miliarde de dolari, iar diferenta au pierdut-o din cauza rezultatelor financiare slabe ale marcii suedeze.

Potrivit vocilor care anunta aceasta tranzactie, data de finalizare a vanzarii Volvo catre Geely va fi de 8 februarie 2010. Singurele impedimente care incetinesc vanzarea marcii Volvo sunt de ordin legal si sunt doar cateva elemente care necesita ceva mai mult timp pentru rezolvare. Cu toate acestea, nu mai exista nicio piedica in fata vanzarii marcii Volvo chinezilor de la Geely.

Ford a cumparat marca Volvo in 1999 pentru suma de 6.45 miliarde de dolari. Aceasta achizitie a avut loc la un deceniu dupa ce General Motors a cumparat marca suedeza Saab. Achizitia celor de la Ford a fost considerata ca fiind lipsita de intelepciune la acea vreme, mai ales pentru americani, deoarece marcile Lincoln si Mercury rivalieaza cu suedezii de la Volvo si ar fi avut nevoie de o injectie de capital la acea vreme.

Ford a beneficiat de cunostintele celor de la Volvo in materie de siguranta si au putut sa ofere modele mult mai sigure din acel moment. Acesta este si telul pe care il urmeaza chinezii de la Geely, dar la un nivel mult mai mare. Dupa cum stiti, modelele chinezesti sunt cunoscute pentru rezultatele slabe obtinute la crashtestele EuroNCAP.

Via | Autoblog

Comentarii (7)

 • Volvalhau
  Cum se face ca toate marcile europene preluate de constructorii americani nu au avut succes...(volvo saab opel etc. marci cu potential mare) , presupun (sper de fapt) ca e doar vorba de "incompatibilitate" si nu lipsa de interes , intentie de grandomanie (tipica de altfel americanilor) sau doar dorinta de a prelua know-how.
  13 1
 • Corectie
  S.T., vezi ca sub titlu ai scris 1,8 milioane. Mai bine mai citeste o data stirea si dupa ce-o corectezi da-o! Altfel denota graba care strica...
  11 1
 • hoooo..
  sa dus naibi si volvo, nu merita sa ajunga la jegosii astia de chinezii.
  8 5
 • Volveely
  Mi se pare foarte mult fata de Saab pentru care Spyker da 400 millonane.

  Oricum regret ca o companie cu renume ajunge in mana chinezilor. Nu zic ca nu se poate intampla ceva asemanator ca si cu Jaguar/Land Rover. Totusi idea chinezilor nu imi place si nu as cumpara un VOLVEELY.
  4 4
 • AndreiRN
  Piata
  Piata globala isi arata roadele. Vom vedea acuma cum vor continua chinezi cu aceasta firma pe care nici macar guvernul socialist suedez nu a dorit-o. Relitatea este ca cheltuielile de productie sunt prea mari pt a face fata pieti actuale si de aceea marile firme auto produc masini si piese in China si India.
  2 0
 • mihai2001
  Daca la noi....
  Daca la noi in EU nu se bate moneda aiurea....cum sa avem noi bani ca americanii.

  Au cumparat marcile pt 2 motive: 1. Sa absoarba concurenta; 2. Sa preia tehnologia si sa se foloseasca de numele lor;

  Sper ca urmatorii (chinezii) sa nu faca la fel, dar am toate motivele sa cred ca se vor folosi de un nume mare si doar atat.

  P.S. : Volvo e printre putinele marci actuale care are o identitate incadrata in produs. si asta nu are nici o legatura cu partea financiara.
  4 0
 • volvo
  sa vedeti cum fac chinezii o marca profitabila din volvo
  4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru