Ford vrea sa vanda Volvo pierzatorului licitatiei pentru Opel

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 03.08.2009
Ford spera sa atraga unul dintre potentialii investitori ai lui Opel inspre marca Volvo dupa ce licitatia pentru Opel va fi incheiata. Americanii de la Ford vor sa negocieze doar cu cei de la Magna sau cei de la RHJ International.

Americanii de la Ford urmaresc cu atentie lupta dintre Magna si RHJ International pentru achizitia companiei Opel. In acest timp, cei de la Ford incearca sa refuze toate propunerile de achizitie din partea chinezilor de la BAIC si Geely. Se pare ca americanii doresc sa aiba un investitor vestic, iar cei mai potriviti par sa fie cei doi investitori care se lupta pentru marca germana Opel.Dupa cum stiti, atat General Motors, cat si statul german le-a refuzat chinezilor posibilitatea de a achizitiona marca Opel.

Directorii Ford spera sa atraga investitorul care pierde licitatia pentru Opel catre achizitia marcii Volvo. Astfel, Ford ar avea la indemana un investitor cu o putere financiara ridicata, dispus sa cumpere un producator european de automobile. Acest lucru se va intampla abia peste trei sau patru saptamani, timp in care va fi anuntat castigatorul licitatiei pentru marca Opel. Ford incearca sa vanda Volvo inca din luna decembrie a anului trecut, iar chinezii de la Geely pareau sa fie extrem de aproape de achizitia acestui brand, pana cand Ford a negat toate zvonurile privind finalizarea tranzactiei.

Via | Autocar

Comentarii (2)

  • Stelian Opincariu
    De ce sal vanda? Doar fac masini foooarte bune!!!! Il cumpara unu si apoi da faliment. Haideti mai Renault sau Peugeout sariti si salvati suedezul!!!!!!
    2 2
  • LauCalin
    Volvo nu va fi vandut
    Ford este acum pe profit, in curand Volvo va lansa noul S60 care e asteptat cu mare interes. Punem pariu ca Ford nu mai vinde Volvo? Nu prea ar mai avea motiv sa renunte la Volvo, pentru ca incet dar sigur lucrurile se vor mai atenua la Ford. Iar Volvo ar putea aduce bani frumosi lui Ford.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru