Foștii proprietari de automobile Pontiac au rămas în familia GM

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Sambata, 29.10.2011
A trecut aproape un an de când marca Pontiac a dispărut din lumea auto. Însă foștii proprietari nu au plâns prea mult și au ales un automobil tot din familia GM.

Acum un an de zile, General Motor decidea să nu mai producă automobile marca Pontiac. Industria a plâns atunci moartea unei mărci legendare. Astăzi datele ne arată că foștii proprietari de automobile Pontiac au fost păstrați în cea mai mare parte de către General Motors. Analiștii de la Edmunds.com spun că 39.9% dintre proprietarii de automobile Pontiac care au renunțat la vechiul lor automobil au ales o altă mașină din portofoliul General Motors. Procentul este mai bun decât cel de 31.7% rată de retenție a clienților pe care îl avea Pontiac în 2010.

Peste 28% dintre foști proprietari de Pontiac au ales marca Chevrolet pentru noul lor automobil. Cei mai mulți au ales un Chevrolet în luniile ianuarie și februarie ale acestui an când General Motors a oferit prețuri speciale pentru cei care cumpăraseră un Pontiac în trecut.

Pe lângă cei care au ales modele GM există și un procent important de proprietari Pontiac care au trecut la rivalul Ford. 9.4% dintre aceștia au ales un automobil cu oval albastru.

Alți 7.4% au ales modele japoneze produse de Honda și Toyota.

Via | leftlanenews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru