Fostul şef al mărcii Saab ar putea trece la "cârma" Volvo

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 08.06.2010
Din moment ce fostul şef al mărcii Volvo ar putea să conducă divizia europeană a Ford Motor Company, o publicaţie suedeză anunţă că şeful Saab ar putea trece la cârma companiei din Goteborg.

Potrivit unei publicaţii suedeze, Jan Ake Jonsson, şeful Saab Automobile, este unul dintre principalii candidaţi pentru şefia mărcii Volvo. Cei de la Dagens Industri anunţă că Jonsson face parte dintr-o „mână” de candidaţi cheie pentru postul de sef al consiliului de administraţie al mărcii Saab. Potrivit suedezilor de la cotidianul respectiv, reprezentanţii producătorului din Goteborg au început deja discuţiile cu şeful mărcii din Trollhattan. După cum ştiţi, marca Volvo este deţinută de chinezii de la Zhejiang Geely Holding Group, iar Saab este deţinută de Spyker Cars.

Actualul şef al mărcii Volvo, Stephen Odell, intenţionează sa plece la conducerea Ford Europe, in locul lui John Fleming. În acest caz, cei de la Volvo ar trebui să aibă un alt şef până la semnarea finală a contractului dintre Ford şi Geely în luna august a acestui an. Purtătorul de cuvânt al mărcii Volvo, Per-Ake Froberg, a refuzat să comenteze aceste informaţii, spunând că aceste detalii sunt cunoscute doar de şefii de la Geely.

Volvo a înregistrat ultima dată un profit la nivel de an în 2005, deşi a avut vânzări record în 2007. În încercarea de a obţine profitabilitatea, suedezii au fost nevoiţi să renunţe la multe posturi în ultimii ani şi să facă diverse compromisuri.

Noii proprietari ai Volvo nu acceptă pierderi nici măcar pentru un an, deci noul şef al acestei mărci va avea de lucru. Cât despre Saab, marca din Trollhattan ar putea fi condusă chiar de Victor Mueller.

Via | AutomotiveNews ( înreg.)

Comentarii (2)

  • :)
    Dagens Industri este o publicatie anti SAAB. Au incercat in permanenta sa puna SAAB intr-o lumina cat mai proasta si sa produca intr-una panica si pesimism, doar dragul senzatiei. Am citit niscaiva articole de la ei dinaintea dezastrului din 2009, in timpul sau si dupa achizitionarea SAAB de catre Spyker. Concluzia a ramas aceeasi: nu isi merita atentia...

    Domnul Jan Ake Jonsson este SAAB pur sange, un luptator inflacarat. Si-a pastrat functia pe care a avut-o la SAAB de pe vremea GM si nu il vad renuntand la firma pentru care a luptat cu atata daruire. Chiar daca traim intr-o lume nebuna, totusi... mai exista niste limite... :)

    Vom trai si vom vedea pana la urma.
    5 1
  • Engleza ne omoara
    Corect este "Goteborg" nu "Gothenburg" din acelasi motiv din care spune "Bucuresti" in loc de "Bucharest". Traim (inca) in Romania, asa ca aveti respect pentru limba asta!
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru