FOTO EXCLUSIV*: Hyundai testeaza noul sau monovolum compact

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 09.02.2010
Fotografii de la Carpix ne-au furnizat imagini spion cu noul monovolum compact de la Hyundai, care a fost prezentat sub forma de concept in urma cu doi ani la Salonul Auto de la Geneva.

Inginerii Hyundai testeaza prototipul unui monovolum compact in Suedia. Modelul va fi competitorul producatorului sud-coreean pe segmentul lui Opel Zafira si prezinta limbajul de design Fluidic Sculpture al celor de la Hyundai. Prototipul pe care il testeaza coreenii este versiunea de productie derivata din conceptul HED-5 prezentat la Salonul Auto de la Geneva in 2008. La acea vreme, producatorul sud-coreean de automobile a anuntat ca va crea o versiune de productie a acestui model abia in 2010.

Spre deosebire de conceptul prezentat la Geneva in urma cu doi ani, prototipul aflat in teste in partea de nord a Suediei are un design mult mai "cuminte", schimbare tipica de la un concept la un model de productie. Desi este acoperit de un strat gros de camuflaj, noul monovolum compact de la Hyundai are o latura practica dezvoltata si un design care subliniaza acest lucru. Usa hayonului are dimensiuni generoase, iar partea inferioara a acesteia este amplasata foarte jos, pentru a usura accesul la bagaje.

Avand in vedere dimensiunile portierelor in comparatie cu modelul in sine, putem spune ca habitaclul pare sa fie extrem de spatios.

Conceptul Hyundai HED-5 era echipat cu un motor diesel de 2.2 litri care oferea 212 CP si un cuplu motor de 460 Nm. Cel mai probabil, noul monovolum compact de la Hyundai va primi o parte din motorizarile lui ix35, care este oferit alaturi de un diesel de 1.7 litri si 115 CP si de un motor diesel de 2.0 litri si 136 CP. Hyundai ar trebui sa ofere si o versiune pe benzina a acestui MPV, dar modelul de la care aceasta va fi "imprumutata" este inca necunoscut.

Versiunea de productie a acestui MPV compact urmeaza sa fie dezvaluita in decursul acestui an. Modelul ar putea sa debuteze de la Salonul Auto de la Frankfurt sau la cel de la Paris, dar o aparitie la Salonul Auto de la Geneva nu ar trebui sa fie exclusa. Singurul element care ii lipseste noului monovolum compact de la Hyundai este un nume.

*Fotografiile atasate acestui articol sunt publicate de Automarket in exclusivitate in Romania printr-un contract semnat cu o companie specializata din Suedia.

Reproducerea acestor imagini pe teritoriul Romaniei fara acordul Automarket.ro este strict interzisa.

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru