FOTO EXCLUSIV*: Hyundai testeaza rivalul lui VW Scirocco

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 23.02.2010
Automarket va prezinta primele imagini spion ale competitorului Hyundai pe segmentul lui Volkswagen Scirocco. Modelul se numeste Hyundai Veloster si a fost prefigurat printr-un concept prezentat acum trei ani.

Coreenii de la Hyundai lucreaza la un rival pentru Volkswagen Scirocco. In urma cu trei ani, acestia au prezentat un concept la Salonul Auto de la Seoul care prefigura un asemenea model. Anul viitor, Hyundai Veloster este asteptat sa debuteze pe piata, pana atunci fiind testat de inginerii sud-coreeni.

Potrivit celor de la Hyundai, noul Veloster va fi echipat cu un motor cu patru cilindri si o cilindree de 1.6 litri care ofera circa 140 CPPropulsorul face parte din gama Theta II si ar putea fi o versiune ceva mai mica a unitatii montate pe Genesis. Ulterior, coreenii vor dezvolta si o versiune de performanta a acestui model, care va furniza circa 175-190 CP si va beneficia si de o transmisie automata cu dubluambreiaj. Alaturi de transmisia cu sase trepte si dubluambreiaj, cei de la Hyundai ar putea oferi si o cutie de viteze manuala.

Presedintele Hyundai a anuntat ca modelul Veloster va avea si o caracteristica unica in segmentul sau, dar nu a dezvaluit detalii despre aceasta. Exista posibilitatea ca Veloster sa aiba portiere spate cu deschidere inversa - la fel ca in cazul lui Mazda RX-8, sau sa existe inca o portiera pe o parte a modelului pentru a facilita accesul pasagerilor din spate - similar cu Mini Clubman.

*Fotografiile atasate acestui articol sunt publicate de Automarket in exclusivitate in Romania printr-un contract semnat cu o companie specializata din Suedia.

Reproducerea acestor imagini pe teritoriul Romaniei fara acordul Automarket.ro este strict interzisa.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru