FOTO EXCLUSIV* : Hyundai testează un competitor pentru Meriva şi Touran

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 15.06.2010
Hyundai pregăteşte un rival de calibru pentru segmentul european al MPV-urilor. Modelul testat este versiunea de producţie a conceptului HED-5 care a debutat în prima parte a anului 2008.

Inginerii Hyundai testează un nou MPV, care va rivaliza modele precum Volkswagen Touran şi Opel Meriva. Modelul este bazat pe conceptul HED-5 şi va debuta abia în 2011. Conceptul HED-5 a debutat la Salonul Auto de la Los Angeles, dar americanii vor trebui să aştepte ceva mai mult până când vor primi noul MPV de la Hyundai. Pe lângă noul model, cei de la Hyundai testează o motorizare nouă – un turbodiesel de 1.7 litri care dezvoltă 115 CP şi un cuplu motor de 255 Nm. Unitatea respectivă este o noutate în gama Hyundai şi va debuta în curând şi pe câteva din modelele constructorului sud-coreean oferite în România.

În comparaţie cu conceptul HED-5, modelul are un aspect mai temperat – ce denotă pregătirea caroseriei pentru producţie. Ca de obicei, elementele cheie de design au fost păstrate – cum ar fi montantul A cu înclinaţia agresivă. Acest element stilistic este destul de rar întâlnit în rândul MPV-urilor şi i-ar conferi noului model Hyundai un aspect cu adevărat deosebit.

Conceptul coreean a fost creat şi pentru a îngloba cea mai noi artificii tehnologice dezvoltate de Hyundai, printre acestea numarându-se scaunele rotative, sistemul audio-video şi materialele uşoare folosite pentru a înlocui suprafeţele vitrate şi metalice.

Clienţii Hyundai vor beneficia cel puţin de o parte din aceste inovaţii, la fel cum au facut şi vor face clienţii Opel care au ales un Meriva.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

Comentarii (3)

  • Tot Renault Scenic ramane tatal tuturor MPV-urilor
    4 2
  • inspiratii
    poate nu va inspiratie de la opel :linia laterala de la meriva...
    2 1
  • Andrei
    re:
    Din pacate Meriva nu intra in aceeasi clasa cu Touran. Poate la Zafira faceati referire.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru