Foto EXCLUSIV*: Mercedes testeaza noul CLS in versiunea AMG

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 14.04.2010
Automarket va prezinta, in exclusivitate pentru Romania, primele imagini spion ale viitoarei generatii Mercedes-Benz CLS 63 AMG in timpul testelor.

Inginerii Mercedes-Benz lucreaza la noua generatie a lui CLS, iar fotografii de la Carpix ne-au furnizat imagini cu versiunea AMG a acestui model in timpul testelor. Desi modelul are un design care este inca proaspat pe nisa pe care a creat-o atunci cand a debutat pe piata.Motivul schimbarii lui CLS este debutul lui E-Klasse W212 , model care a inlocuit E-Klasse W211 – pe care era bazata platforma lui CLS. Astfel, Mercedes-Benz va improspata coupe-ul sau cu patru usi in conformitate cu noua platforma de E-Klasse.

Noua versiune AMG a lui CLS este echipata cu propulsorul V8 bi-turbo de 5.5 litri care va furniza intre 544 si 571 CP ( in functie de pachetului sport) si va ridica stafeta in materie de performante pe acest segment. Astfel, cei de la BMW vor trebui sa "traga tare" atunci cand vine vorba de dezvoltarea evetualului rival pentru viitorul CLS, in timp ce conationalii de la Audi s-ar putea sa fie nevoiti sa stoarca ceva mai multi cai putere din versiunea sportiva a lui A7 care va debuta in urmatorii ani.

Din ce putem observa din primele imagini cu acest prototip de test, Mercedes a aplicat un camuflaj serios asupra acestui model. Silueta lui CLS ramane, in mare, aproape neschimbata, principalele elemente noi fiind partea frontala si posteriorul.

La fel ca viitoarele modele din gama Mercedes-Benz, CLS va avea o grila fata cu o inclinatie diferita, iar design-ul acesteia va fi mai agresiv. Posteriorul modelului nu a fost inca surprins de obiectivele fotografilor de la Carpix, dar ne putem astepta sa mai vedem prototipul viitorului CLS 63 AMG in perioada urmatoare.

*Fotografiile atasate acestui articol sunt publicate de Automarket in exclusivitate in Romania printr-un contract semnat cu o companie specializata din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul Romaniei fara acordul Automarket.ro este strict interzisa.

Comentarii (7)

  • AgentSmith
    BMW, sa traga tare?
    Nu cred ca noul M5 va avea probleme cu acest CLS AMG. Si nu sunt fan BMW.
    3 10
  • @agentzero
    m5 nu e rival pt cls, e rival pe e-klasse
    4 2
  • serifu
    @agent00ratat

    asta stii tu din calitatea ta de inginer auto?
    4 4
  • pt serifu
    cel putzin dn punct d vedere al designului, si eu snt d aceeasi parere k nu e rival pt m5. e pt o masina dn clasa asta a coupeurilor cu 4 usi, dak ar scoate bmw vro unu. cum nu e normal sa compari un coupe cu 2 usi cu un suv.
    1 0
  • outlaw
    inginer auto
    in calitatea mea de inginer auto cred ca cls e rival cu mini si cu golf VI
    si nu inteleg cine ti-a dat si 2 thumbs up??? wtf

    esti si idiot si arogant
    compara masini din aceeasi clasa, gen seria 1 vs A3, seria 3 vs A4 vs C classe, X5 vs ML, etc
    0 4
  • Etienne
    CLS nou ca vechi
    Motoarele au fost aduse la zi (performante si emisii), insa designul e acelasi , observandu-se in poze doar un facelift - asemanator celui aplicat lui SL in 2008. Nu inteleg de ce unii constructori prestigiosi nu semnaleaza mai clar prin design aparitia unor noi generatii, nu doar niste facelift-uri, pe care marketing-ul le prezinta ca pe modele noi.
    3 0
  • serifu
    @outlaw-->agentul000ratat
    sa inteleg ca la voi in sat dupa ce terminati 4 clase vi se da diploma de licenta

    te astept in urmatorii 15 ani sa iti faci o poza cand o sa ai ocazia sa stergi pragurile la un cls, sa te scot la o bere ca premiu
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru