FOTO EXCLUSIV*: Primele imagini spion ale noului Suzuki Swift

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 22.01.2010
Automarket va prezinta fotografii spion exclusive pentru Romania cu noul Suzuki Swift in timpul testelor de iarna realizate in partea de nord a Suediei.

Fotografii de la Carpix i-au surprins pe inginerii Suzuki in timp ce testau noua generatie a modelului Swift in Suedia. Cei de la Suzuki testau versiunea cu trei usi a lui Swift, care prezinta o silueta ceva mai sportiva. La fel ca in cazul actualei generatii, viitorul Swift va avea si o versiune cu veleitati sportive, care va purta tot numele Swift Sport. Desi toate modelele din gama vor avea tractiune fata, unele voci anunta posibilitatea unei versiuni cu tractiune integrala in cazul varfului de gama.

Se pare ca japonezii de la Suzuki vor sa readuca modelul Swift pe piata din Statele Unite ale Americii, iar notorietatea de hot-hatch a acestuia ar putea sa prinda bine pe taramul Nord-American. Ne putem astepta sa mai vedem noul Swift si in timpul testelor la temperaturi ridicate si, de ce nu, in timpul testelor de pe circuitul german de la Nurburgring. Pentru moment nu exista date despre viitoarea gama de motorizari a lui Swift, dar acestea ar trebui sa urmeze tendinta mondiala de downisizing, care a fost aplicata pana si pe hot-hatch-uri in ultima perioada.

Japonezii de la Suzuki vor trebui sa realizeze o versiune cu adevarat dinamica a lui Swift, deoarece francezii si germanii au deja competitori de top in acest segment. Noul Swift Sport trebuie sa se lupte cot la cot cu modele precum Ibiza FR, Corsa OPC, Clio RS si altele.

Avantajul principal al modelelor de performanta din acest segment sta in raportul putere/greutate, generat de o masa scazuta si de un motor de litraj mic, dar deosebit de potent.

*Fotografiile atasate acestui articol sunt publicate de Automarket in exclusivitate in Romania printr-un contract semnat cu o companie specializata din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul Romaniei fara acordul Automarket.ro este strict interzisa.

Comentarii (1)

  • merci
    Merci de poze! Spun asta pt ca exista si fani ai masinilor japoneze! Swift este inspirat de Kizashi, cel putin in partea frontala.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru