FOTO EXCLUSIV* : Primele teste de şasiu ale subcompactei de la Jeep

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 26.04.2011
Automarket vă prezintă, în exclusivitate pentru România, primele imagini spion ale prototipului viitorului model subcompact de la Jeep, surprins în timpul testelor de şasiu.

Inginerii Jeep lucrează la primul lor model subcompact. Pentru moment, acesta este în faza testelor de şasiu, ascunse de o caroserie de Fiat. Debutul SUV-ului subcompact va avea loc în 2013, iar acesta va fi lansat atât în versiune cu tracţiune faţă, cât şi în versiuni cu tracţiune integrală. Cei de la Jeep ar intra astfel pe un segment relativ nou în lumea auto, abordat de numeroşi constructori de volum în ultimii ani. Noul competitor în acest segment se va lupta cu Mini Countryman, Nissan Juke şi cu viitoarele creaţii ale GM şi Ford.

Şeful mărcii Jeep, Mike Manley, a dezvăluit deja câteva detalii despre viitorul lor model. Primul amănunt important este faptul că modelul va fi inspirat din punct de vedere estetic din Wrangler. Partea frontală va fi cea mai apropiată de cea a lui Wrangler, deşi modelul subcompact va avea elemente mai "prietenoase", alături de o grilă faţă mai modernă şi blocuri optice cu design contemporan.

În ceea ce priveşte platforma tehnică, modelul va îmbina elemente din concernul Chrysler cu motorizări din Grupul Fiat.

Motoarele Multiar şi Multijet de 1.4 litri, 1.3 litri şi 1.6 litri vor fi principalii protagonişti ai gamei de propulsoare, în timp ce transmisiile ar putea fi adaptate de cei de la Jeep pentru aplicaţii off-road. Interiorul ar putea să utilizeze componente Fiat, deoarece italienii au mai multă experienţă în acest segment.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

Comentarii (5)

  • JEEP
    Un FIAT cu emblema JEEP, asa cum CHEVROLET = DAEWOO. Daca asta e solutia, asa sa fie. Mie oricum nu-mi place. Sper ca Cherokee-ul sa nu aiba aceeasi soarta la viitorul facelift (cand o sa fie).
    4 4
  • Nu-i decat un Fiat Cubo camuflat...Sunt super tari imaginile astea spion!
    3 1
  • Pai asta e Fiorino Qubo. Or pune emblema Jeep pe cutiuta asta.....
    3 1
  • Sunt sigur ca o sa arate altfel,acum testeaza doar sasiul.
    2 1
  • :)
    Ho cu tata.
    Se testeaza SASIUL, nu masina.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru