FOTOSPION: Fiat Grande Punto Facelift ia foc in timpul unui test

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 27.02.2009
Fotografii spion au surprins un Fiat Grande Punto facelift in timpul unor teste, ca apoi sa vada cum prototipul ia foc in mod misterios.

Fiat pregateste un facelift pentru modelul Grande Punto. Acesta va fi disponibil in showroom incepand cu anul viitor, urmand sa fie inlocuit cu un nou model abia in 2012. Dupa fotografiile spion cu acest model, Fiat a revizuit blocurile optice si partea frontala, in timp ce posteriorul lui Grande Punto a ramas neschimbat.

De data aceasta, pilotii de test nu si-au putut termina treaba deoarece modelul a luat foc in timpul testului. Cauza incendiului este inca necunoscuta. Nici o persoana nu a fost ranita in urma incidentului, iar pompierii au reusit sa stinga focul fara probleme.

Via | Autoexpress

Comentarii (35)

  • Fiat
    S-a supraincalzit de la frecarea cu frigul...
    1 0
  • ...consecinta
    Somebody is going to lose his job....for sure!
    1 0
  • cat ma bucur
    Ce bine ca arde! Poate nu il vor mai produce
    1 1
  • se intampla mai des
    decat ar fi cazul!!!Stiu o multime de cazuri in care masini fiat au luat foc.Sunt frumoase...dar stau foare prost la partea electrica.Si de acolo si astfel de probleme:-)
    1 0
  • trist
    bai baieti nu vedeti si voi ca este o poza trucata? ca masinile fiat or fi bune sau nu nu ma intereseaza... dar:
    1)poze 'spion' cu grande punto facelift au aparut de mult timp si sunt aceleasi cu astea iar atunci nu s pomenit nimic de incendiu
    2)o masina care merge in teste ..merge cu o echipa de la 4-5 oameni in sus care monitorizeaza diverse..cu calculatoare cu chestii si nu pot sa cred ca nu aveau la ei un amarat de instinctor' si mai ales ca nu l taiat pe niciunu capu sa dea cu zapada mai ales ca masina este..pe Zapada prin zapada in zapada iar clar masina nu avea Casco avand in vedere ca se presupune ca era noua..deci bani pierduti deci din bun simt trebuia sa se agite cineva s o stinga.
    3) ca expert in photoshop ce ma aflu' deja de 7ani..focul ala este pus iar daca dai zoom se cunoaste la portierecum e dat 'crop' prost iar focul este f mare si inalt..de parca era interiorul stropit cu benzina:)))
    4) dupa cum vedem masina e parcata in drum (adica d fapt ea mergea) in momentul in care testezi masina se presupune ca o conduci iar daca ia foc rapid si tare din senin ca o tortza si se presupune ca nu ai avea cine stie cum timp sa dai cu instinctorul'.. vere pai sari din masina si fugi TOATE USILE SUNT INCHISE:))) ..nu stai sa inchizi si cine stie sa si apesi pe telecomanda
    5) etc...
    6)etc..
    am avut si eu un fiat bravo model nou si mi-a mancat nervii cu toate zdranganiturile prind bord si alte alea..si nu o sa mai mi iau never dar ma simt jignit ca cititor cand vad Fakeuri dstea Senzationale facute in photoshop in max 10minute pam pam//ieftina stirea
    1 1
  • soda caustica, soda pop
    soda. GET LOST SODA. TAKE SOME SHOWER..... pozele sunt chaira vechi. Au fost publicate acum 3 zile si daca vrei matale sa stii sunt facute de cei de la Carparazzi.

    Unii romani cand isi dau cu parerea mai bine ar face sa taca.
    0 0
  • bazzica
    :))) slabutz ..ma asteptam l o replica mai grava / iar aici nu apar pozele cu tot cu masina de pompieri etc - oricum tot ieftine stirile..luate d pe topgear.com in mare parte. huooo/ieftina replica cu 'romanii' :)
    0 0
  • francesco
    dar vai!
    nu pot sa cred ca un model fiat al viitorului poate lua foc =))
    eu stiam ca fiat sunt cele mai bune masini. sunt convins ca este un sistem nou implementat de ei. sau o fi versiunea hot punto.

    alta varianta: si-au dat seama si pilotii de teste ca este o masina de cacat si s-au gandit sa-i dea foc. :))

    F.I.A.T.=Fire In A Test
    0 1
  • tocean78
    2 sau 4 usi
    Uitativa ca nu este aceasi masina,prima poza este un punto cu 2 usi,iar acea care arde are 4,imi da de gindit.
    0 0
  • Facatura
    E o facatura si inca una de proasta calitate, poze cu masini diferite (2.4 usi), incendiu de "proportii" si nimeni nu se agita pe langa masina aia , usi inchise adica inauntru au ars de vii aia ? :))
    0 0
  • Halvin
    GP
    Eu am un GP si intr-adevar am avut ceva probleme electrice pe care le-am rezolvat insa. Masina e buna, consuma putin (1.3 D, 75 cai) are ”vîn?”, asadar e ok. Sper ca n-o sa ia foc! Horizon are dreptate! In poze sunt doua masini diferite!
    0 0
  • Concurenti
    Ma gandesc care concurent al lui Fiat a platit pentru stirea asta trucata? Se pare ca marketingul devine din ce in ce mai agresv...
    0 0
  • hy
    si de era un logan se facea un tamtam asta eee plm de fiat
    0 0
  • ce magarie!!!!
    Nu agreez marca Fiat dar asta e facatura fratilor.... strategie, concurenta si multe altele oricum rusine celor care au facut asta inseamna sa se simt slabi.....
    0 0
  • andrei
    ce face concurenta
    e o prostie, s'a trezit concurenta si au realizat ca nu fac fatza ,asa ca , hai sa facem cateva miscari "inteligente" si ...FOC
    nu o fi fiat cea mai fiabila masina, dar e o masina corecta prin raportu pret/calitate
    0 0
  • tocean78
    Facelift
    Facelift? unde vedeti asa ceva la fiatu din poza,este grande punto cu putina banda pe numar si bara,auzi ,,Facelift,,.
    0 0
  • nelu brasov
    fiat GP
    facelift-uri se fac pe modele iesite din fabricatie?(vezi emblema pe spate=albastra) nu se mai fabrica de ~1an
    0 0
  • @Automarket - Sebastian
    @ Automarket, Sebastian, acu pe bune: de unde ati luat stirea?
    evident:
    1. masini diferite in poze
    2. masina in flacariare nr vizibil
    3. masina in flacari are sigla albastra veche
    Voi nu sunteti atenti cand repulicati o stire?
    regie:
    4. paparazzi nu au asteptat masina de pompieri
    5. cine a fugit din masina a inchis portiera?
    6. cata a ars masina aia de s-au spart geamurile? Ca eu nu cred ca mergeau cu ele deschise sau ca le-au deschis dupa ce a luat foc.
    7. cand s-a intamplat? unde? La un asemenea eveniment Fiat trebuia sa dea un comunicat. Nu poti sa bagi sub covor o masina distrusa de foc.

    Concluzia:
    Masina de teste fotografiata in aceleasi conditii cu un accident al unei masini similare.
    Paparazzi fac stirea, Automarket pune botu'.

    Astept raspuns, Sebastian.
    0 0
  • I-aiuzi ia!
    Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.

    Dar de aucratetea informatiilor publicate de voi sunteti responsabili? Ca sa stim daca sunteti responsabili de ceva sau nu.

    Scuze, mai sus am scris "pulicati" in loc de "publicati" printre alte greseli. nu-mi stergeti commentu, ca n-a fo cu intentie.

    Raspunsu???
    0 0
  • Se pare ca masinile italiene se aprind foarte usor, vezi Ferrari care cica este o masina de fite.
    0 0
  • fake
    e trucata parerea mea :)
    0 0
  • poze
    Aceleasi poze si aici, de unde e prluata stirea: http://www.autoexpress.co.uk/news/spyshots/234223/facelifted_grande_punto_blows_its_cover.html
    Poate asa o fi..........
    0 0
  • told u so..
    DECI faza : ""soda caustica, soda pop soda. GET LOST SODA. TAKE SOME SHOWER..."" nu e justificata
    Baietii mai sus mi dau dreptate ca ceva nu e in regula aici ..ceva pute
    0 0
  • @soda @Sebastian
    Soda, bati campii, domnu' Mr. Phootoshop.
    Masina in flacari e reala. Se vede stalpu stanga fatsa prin flacari, cu tot cu o parte din acel Y invers pe care il stii la stalpii fatsa de Fiat GP, se vede ca a ars fatsa, ca s-a topit spoileru, cine a pus fumu ala acolo e un geniu care nu "da crop prost la portiere". nu tre sa toarne nimeni benzina in habitaclu ca sa ai flacari asa de mari. Gandeste-te din ce materiale sunt facute scaunele, bordul si bancheta. alea ard asa. E REALA!


    Poza cu masina in flacari e reala. Dati zoom si cautati "pixel inconsistencies". Nu are. Cand ajungeti la portiere ganditi-va ca transformarea in JPEG se face prin eliminearea automata a anumitor informatii. Aveti zone terne: Portiera si poileru si dunga neagra care le desparte si care trebuia sa apara aiurea deoarece multa info din zona aia a fost eliminata. Plus ca rezolutia pozei e cacao.

    Cine a facut acel "fake" ar fi putut incerca sa il faca intr-o etapa mai devreme a incendiului, ca sa nu fie nevoit sa puna foc si fum si pe plafon. era mult mai spectaculos sa vezi ca la Hollywood flacari iesind pe toate ferestrele masinii si plafonu intact.

    C'mon, chiar tre sa scrie cineva toate astea ca sa intelegeti?

    Problema e alaturarea celor doua poze si crearea unei stiri false. Nu posibila trucare a unui incendiu.

    @ Sebastian, ai un mesaj mai sus de la mine. Care to answer? Thx.
    0 0
  • hai gata ' ca nu merita
    bai Teo vb prostii si nici nu esti atent la ce srie lumea .
    1) cele spuse de tine le gate te photoshop sunt reale si plauzibile atunci cand un mediocru incearca sa faca asta: poza in stilul asta se face in 10min - daca eu sunt capabil sa fac dintr-o imagine alba orice/ fetze umane masini / peisaje etc..vezi tot felul de nebunii pe net de grafica..un k-k de foc pus pe o masina e fix plimbare prin parc pt unu cu experienta Ce Nu Ai Priceput de la mine si de la restul e ca CEVA E IN NEREGULA: concurenta - faptul ca : 2. masina in flacariare nr vizibil
    3. masina in flacari are sigla albastra veche4. paparazzi nu au asteptat masina de pompieri5. cine a fugit din masina a inchis portiera? etc si ETC bla bla bla bla.. si ce au zis si restul..da de gandit Daca intradevar e un incident sau e INTENTIONAT

    Am vazut pozele COMPLETE pe internet dupa ce am cautat ceva timp lucru pe care voi de la site nu vtzi sinchisit sa il facetzi si sa prezentati stire completa nu asa in scarba cu 2 poze aruncate aiurea ..../ si intradevar in pozele alea apare si un pompier si alte alea care se pi-pi cu furtunu in scarba sa stinga.. asta nu schimba faptul ca prea multe coincidente exista

    teo? pari ca lucrezi aici la automarket la cat te agiti..mai usor ca n're rost - mai bine v gantitzi cum sa fitzi putin diferiti fata de celelalte situri de masini asemanatoare ca sa jur de nu AVETI ACELEASI STIRI TOTI SI CU ACELASI POZE COPY PASTE / niciun aport din partea voastra nimic plus ca sunt incomplete, deci va dau un 5 de mila macar pt efortul de a da search pe google in fiecare zi dupa 'stiri' :l

    si ajunge cu attea comenturi si replyuri ' ca n'are rost - e o stire jenanta despre un fapt jenant prezentata amatoresc'
    0 0
  • LauCalin
    stati calmi ca e de bine!
    Este bine ca in timpul testului sa aiba loc asemenea incidente. Din ce ziceti voi sa inteleg ca era mai bine daca asa ceva se intampla dupa ce masina ajungea in productia de serie?
    Daca ati sti cate masini patesc chestii din astea cand sunt testae de producator v-ati cruci. Imi amintesc ca acum aprox un an citeam pe just-auto.com ca inginerii de la Maybach s-au chinuit mai bine de o jumatate de an cu farururile care ba nu luminau cum trebuie, ba se stingeau brusc. Pe Discovery am vazut cu ceva timp in urma ca in timpul testarii BMW Seria 6 ramanea fara putere si nu putea sa urce nicio rampa sau ramanea fara frane.
    Deci stai calmi ca nu e dracu' atat de negru.
    Cred ca sunt singurul care se bucura ca Fiat a luat foc in timpul testarii. :p
    0 0
  • @soda
    Soda,
    Da, te rog link cu pozele complete pe care le-ai gasit, vrem si noi sa le vedem.

    Nu lucrez la Automarket si ei iti pot confirma cu IPul de la care postez. Plus ca de vreo un an ii cam ard la tartitsa pentru greselile facute. Incerc sa fiu constructiv in comentarii, dar muti de acolo cred ca nu ma agreaza. Am fost cam acid pana de curand.

    E adevarat ce zici tu cu Phootoshop, dar efortul este inutil. Si daca vroiau sa faca stirea plauzibila puteau sa faca 4 portiere si la poza cu faceliftu.

    Raman la parerea mea:
    Masina de teste fotografiata in aceleasi conditii cu un accident al unei masini similare.
    Paparazzi fac stirea, Automarket pune botu'.

    Si raspunsu de la Sebastian tot nu a venit.

    Te rog, nu uita sa dai link cu mai multe poze, ca ziceai ca ai gasit.
    0 0
  • CADO'
    ia uite ce are SODA :D


    http://forums.mg-rover.org/showthread.php?p=2998823

    datzi scroll si in partea de jos sunt pozele cu tot cu pompieri.
    Daca situ asta nu o sa se agite mai mult in prezentarea stirilor asa cum trebuie si nu la modul: 'ne e lene' ...ca acum atunci probabil multi ca mine nu il vor mai accesa // huooo :))
    0 0
  • Concluzii
    CONCLUZIE:


    Daca privim cu atentie pozele in care apar si pompierii descoperim ca:

    1) pompierul nu da cau nimic - deci nu stinge :)))
    2) masina de pompieri nu sta bine in perspectiva - pare pusa peste poza daca tragem liniile imaginare de orizont si axele masinii..surpriza - nu se potrivesc / am invatat asta de pe cand eram anu 1 la arhitectura
    3) s vrut o stire ..s facut o stire prin imagine Avem un bucata foc mare peste tot inclusiv pe plafon care este din Tabla pam pam.. iar focul arde si arde si arde din ce in ce mai tare chiar si pana si dupa cand vin pompierii iar asta inseamna minim 20min de asteptare..ca na dupa cate vedem in poza masina e departe de civilizatie...ta naaa naa.. deci cat sa arda frate o spuma de poliuretan...si de ce daca e atat de tare foscul si arde si arde si arde pana si plafonul sie mare si ma mare si fum mul..cu toate ca materialele din interior sunt facute in asa fel incat sa arda cat mai greu si ma putin si mai mult sa se topeasca nu sa provoace un foc de 2 metri... cam 'dubios nu'?
    4) daca focul este asa puternic exact cum am zis mai sus atunci de ce nu arde si spatele..ca na a trecut un timp pana au venit pompierii... va zic eu de ce: :))) CA SA SE POATA RECUNOASTE BRANDUL MASINII si ca este vba de PUNTO altfel nu ar fi justificat incendiul... ar fi doar o masina in flacari...deci nu ar fi subiect de strire si nimeni nu ar castiga din asta
    5) de ce nu arde fata...de ce nu sunt poze cu masina si din fata? raspuns simplu ca na doar lucrez si in advertising si ma pricep cu strategiile: pt ca se vrea a se comunica catre cititor ca focul a pornit de la motor iar daca porneste de la motor nu se mai vede botul deci nu se mai recunoaste masina deci NU MAI AVEM STIRE pac pac
    6) avem foc de culoare diferita in poze diferite adica: in prima in care e doar masina e un foc de culoare A in poza in care apar cei 2 pompierist este un foc de alta culoare B de ce? pt ca atunci cand ala a pus pe calculator pompierii adica i-a lipit in photoshop..a vazut ca nu se pupa intensitatea imaginii initiale cu cea a pompierilor adica 'ctrl L ' levels si din cauza asta sa aplicat cu un brush de burn peste poza initiala ca se pupe mai bine / Dovada? glowul de nunta de schisa din jurul pompierului pe care scrie cifra 12

    si mai sunt multe de analizat dar mm plictisit
    DECI concluzie: SODA a avut dreptate de la primul coment stirea e o facatura de la mama ei... eu tind sa cred in cont ca este in primul rand o facatura proasta pe calc si apoi una de strategie si imagine negativa.
    PUNCT- nu mai scriu ' ca deja m plictisti subiectu
    0 0
  • @soda @Sebastian
    Merci Soda

    Si Automarket tace in continuare.
    Cred ca vor sa se duca la sursa, sa vina cu noutati. Mai asteptam mult?
    0 0
  • @Automarket - Sebastian
    Automarket, inteleg, ati fo la targuri de masini, da voi chiar vreti sa ascundeti sub covor faptu ca ati dat o stire falsa?

    In comentariile de mai sus sunt cateva intrebari care asteapta raspuns din partea voastra.

    Va faceti ca ploua? Sau ne luminati si pe noi putin?
    0 0
  • Clar
    Deci va faceti ca ploua.
    0 0
  • amatori
    jenant...
    0 0
  • mircea
    @soda, @Theo
    Informatiile si fotografiile de mai sus sunt au fost preluate la acea vreme direct pe pe portalul britanic AutoExpress, pe care il vedeti citat si ca sursa oficiala.

    Pentru a fi siguri ca informatiile sunt corecte, am apelat la prietenii nistri suedezi de la CarPix, cu care Automarket a semnat acum ceva vreme un contract exclusiv pe Romania in ceea ce priveste fotografiile-spion care apar pe portalul nostru.

    Va prezint aici raspunsul lor, asa cum l-am primit:

    "Hello Mircea,

    Regarding your question: yes, we were at the Fiat testing session in Northern Sweden where the GP was left on fire by the testers. And I can confirm you that the incident is real. I couldn't be there in time to shoot it, as the GP was taken in some minutes after the fire was estinguished. All I could personally see was a Fiat convoy passing along and then, after some moments, a long blask smoke growing in the forest. The fire was real and the Fiat engineers couldn't tell us the cause.

    Hope it will be useful for your readers. I've been looking through the articles and they seem very sarcastic and unconfident about the things that happen in the industry. Hope it will work well with them.

    Cheers from Sweden.

    Andreas"

    -----------------

    Sper ca textul de mai sus sa va lamureasca intr-un fel sau altul.

    Multumesc.

    Mircea.
    0 0
  • Ritter
    Fiat si restul de marci
    Ba, taceti drak din gura. Am si GP si noul Bravo.Se kk nemtii pe ei de frica ca Golful ala de'i zic ei 6 a iesit o gluma proasta ca design (mai monoton nu se putea; zici ca s-au terminat banii de marketing) si acum au inventat marele incendiu.
    Sunt niste masini corecte da vad ca taranii de rumani nu vad decat VAG in fata ochilor, altceva nu le pot prelua retinele. Si sac: mi-am pus Bravoul Sport (alb+pavilion negru+jante sport negre) langa un Golf 6 si toata lumea privea doar masina mea. La Golf se uitau ca la o tarfa pe care o cunoaste toata lumea prin oras. Bafta.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru