Salonul Auto de la Frankfurt 2013

FRANKFURT 2013 LIVE: Concept Coupe fură ochii tuturor în standul Volvo

Publicat Marti, 10.09.2013
de Sebastian Toma
Comenteaza 1

Volvo a venit la Frankfurt cu un concept senzual, numit Concept Coupe, care prefivurează viitorul XC90. Deşi acesta prefigurează un SUV şi este un coupe în toată regula, exponatul a reuşit să fure privirile tuturor vizitatorilor standului Volvo prin eleganţa sa şi prin liniile sale atractive. Suedezii îl prezintă drept succesorul moral al lui Volvo P1800, deşi nu este vorba de un concept care să prezinte un viitor model de serie, cu toate că observăm o serie de tuşe de design comune între cele două modele.

Volvo Concept Coupe - imagini şi informaţii oficiale

Un alt element important este legat de faptul că noul Volvo Concept Coupe este construit pe noua platformă SPA (Scalable Product Architecture) a celor de la Volvo, aceasta urmând să stea la baza celei mai mari părţi ale viitoarei generaţii de modele suedeze. Lucrurile au mers atât de departe încât Volvo a redesenat până şi cotorul centurii de siguranţă, un detaliu de bază pentru marca suedeză.

De altfel, Volvo celebrează invenţia lui Nils Bohlin, inginerul mărcii care a gândit centura de siguranţă cu prindere în trei puncte, gravând pe partea metalică un mesaj sugestiv: "Since 1959".


Comentarii (1)

  • Un fel de inceput de Aston Martin, continuat cu Chevy Camaro si terminat cu Maserati, dar merge... :)
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru