Salonul Auto de la Frankfurt 2013

FRANKFURT 2013 LIVE: Noile Mazda3 hatchback şi sedan, vedetele standului japonez

Publicat Marti, 10.09.2013
de Bogdan Mirică
Comenteaza 12

Standul Mazda a vrut să sfideze convenţionalul. Anul acesta, la Frankfurt, japonezii au aşezat lângă exponatele atent îngrijite, lucind a ceară, şi un exemplar Mazda3 venit tocmai de la Hiroshima. Este vorba despre maşina numărul 1, sosită din expediţia de 16.000 de kilometri, care a început la Hiroshima şi s-a sfârşit la Frankfurt. Prăfuită şi însemnată de toţi cei care s-au aflat la volanul ei, Mazda3 a fost vedeta standului japonez.

Mazda3 a ajuns la Salonul de la Frankfurt după o aventură de 16.000 de kilometri

În centrul standului japonez s-au aflat, cum era şi normal, primele derivate de caroserie ale modelului compact Mazda3. Este vorba despre hatchback şi despre sedan. Ambele au ţinut ocupată scena japonezilor.

Mazda3 - informaţii şi galerie foto oficială

Spre deosebire de generaţia anterioară, noul Mazda3 sedan pare să fi integrat mai bine în spiritul de design general cel de-al treilea volum. Cu alte cuvinte, portbagajul pare firesc lipit caroseriei compacte şi chiar împrumută ceva din liniile unui coupe cu patru uşi.

Fluiditatea limbajului de design Kodo pare să dea roade.

Mazda3 Sedan - informaţii şi galerie foto oficială


Comentarii (12)

  • dumy78
    Eu vad ca aia care a venit de la Hiroshima e nr.3 .......
    3 3
  • Este si normal. Noua Mazda 3 vine cu niste dotari uluitoare in acest segment compact. Dupa parerea mea din punct de vedere tehnologic si stilistic bate orice alta compacta. Ca motoare nu vorbim fiindca inca nu a aparut MPS-ul, asa ca tac din gura.
    La 23k euro sa ai cruise control adaptiv ( cum au masinile premium ), head-up display, Sistem avertizare la depasirea benzii de mers (LDWS) ,Sistem inteligent de franare (SBS) , Control automat faza lunga (HBCS) , Faruri adaptive (AFS), Sistem audio premium Bose® cu 9 difuzoare ( incluzand subwoofer), si multe altele e ceva PARFUM pt clasa compacta.
    25 7
  • BaditzaEx
    singurul lucru ( exceptand un diesel de 1,6l in genul celor de la Renault sau Honda ) care nu-mi place este ca din fata numarul de inmatriculare strica tot farmecul designul, pus pe grila, cred, ca arata mai bine pus intr-o parte sau sub, in rest mi se pare cea buna si misto compacta la ora actuala
    10 5
  • @dumy78: 3-ul pe care-l vezi acolo pe portiera e simbolul de la Mazda Route 3, doar ca pe rosu. Masina expusa este cea a nemtilor de la Auto Bild, intr-adevar masina cu nr.1 in caravana Mazda 3. E singura care nu a fost spalata deloc pe parcursul celor 16.000km, nu e singura care a ajuns din Japonia. Din cele 8 Mazde 3 care au luat startul, 6 au ajuns la frankfurt, 2 fiind retinute la granita cu Belarusul. Mai multe detalii la http://www.mazda.co.uk/mazdaroute3/. Numai bine
    5 4
  • TC1900
    Stie cineva cand si daca apare breakul ?
    2 6
  • @TC1900: Te referi la Honda Civic Break, nu?
    1 5
  • TC1900
    ma refer la mazda 3 break, honda civic break mi se pare oribila ca design
    3 4
  • @234gb
    Si cam care ar fi dotarile alea pe care concurenta nu le are? Nici una dintre dotarile enumerate de tine nu este noutate absoluta in segment.
    8 3
  • Intr-adevar trebuie sa recunosc ca japonezii sunt cateodata foarte ingeniosi Sa ascunzi rugina sub un strat gros de praf nu trece prin minte chiar oricui. Mai trebuie doar ca marketingul sa sufle putin si gata ... ai praf in ochi cat cuprinde.
    2 10
  • Harald
    @@234gb
    Daca nu intelegi ce s-a scris acolo, nu e vina noastra! Omul a spus ca toate aceste dotari vin la un pret foarte bun, comparativ cu alte masini din aceeasi clasa. Nu a fost niciun moment vorba ca nu exista si pe alte modele. Dar asta este. Nu toti ne-am nascut inzestrati. Sau dotati, sa pastrez tonul comentariului.
    3 4
  • @Harald
    Omul a spus ca masina vine cu dotari unice in segment, nu mai interpreta dupa cum te duce capul.
    5 1
  • @@234gb
    Atunci explica-ne si noua care compacta in afara de Mazda 3 mai are head-up display in acest segment ?Cumva Golf 7 ?:))
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru