Franta: 42.000 de accidente provocate de animale anul trecut

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 14.07.2009
Accidentele rutiere provocate in 2008 de animalele din padurile Hexagonului au cauzat soferilor daune de 21 de milioane de euro.

Esential

44% dintre accidentele cauzate de animale in Franta au avut in prim-plan cerbi si caprioare.

Nu doar romanii au probleme cu animalele care scapa pe sosele, cauzand uneori accidente extrem de grave. Conform cifrelor publicate de autoritatile din Hexagon, anul 2008 a adus 42.471 de accidente cauzate de animalele scapate pe carosabil. Dar spre deosebire de Romania, unde accidentele se intampla mai ales din cauza cainilor si pisicilor, francezii au probleme cu animalele salbatice: 44% dintre accidente au fost cauzate de cerbi si caprioare, 40% de misteti, restul de 16% implicand alte animale.

Cele mai "afectate" departamente franceze din acest punct de vedere sunt Gironde, Moselle si Bas-Rhin, care au adunat 1403, 1314 si 1296 de accidente cauzate de animale.

Conform autoritatilor din Franta, compensatiile pe care companiile de asigurari din Franta in urma accidentelor soferilor cu animalele au depasit 21 de milioane de euro in 2008.

via | Autojournal

Taguri: Franta, accidente

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru