Franta sprijina industria auto cu 6 miliarde de euro

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 21.01.2009
Guvernul francez ofera un ajutor financiar substantial producatorilor auto si de componente auto din tara.

Esential

6 miliarde de euro va oferi guvernul francez industriei auto din Hexagon.

Primul ministrul francez, Francois Fillon, a anuntat ieri ca guvernul pe care il conduce va sprijini industria auto din Hexagon cu 6 miliarde de euro, pentru a putea supravietui crizei economice mondiale.

Francois Fillon a facut acest anunt dupa o intalnire cu directorii producatorilor auto, a producatorilor de componente auto si liderii sindicatelor din industrie.

Cred ca toate guvernele europene impartasesc aceasta opinie. Noi nu vom mai astepta. Este o urgenta si trebuie sa raspundem substantial crizei de pe piata auto”, a declarat premierul francez.

Christian Streiff, CEO Peugeot Citroen, cel mai mare producator din Franta, a declarat la inceputul acestui an ca nu poate garanta ca va exista profit in 2009, dar a specificat ca riscul ca un mare producator auto european sa dea faliment este egal cu zero.

Guvernul francez a fost foarte clar cu producatorii dupa anuntarea deciziei. Executivul de la Paris le-a transmis ca in conditiile in care sunt folositi banii contribuabililor francezi, productia trebuie sa ramana in Franta.

Via | Just-Auto

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru