Gama Fiat are cea mai scazuta medie de emisii CO2 din Europa

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 18.09.2009
Media de emisii CO2 a gamei Fiat vandute in Europa a scazut la 129.1 grame per kilometru, reusind sa atinga obiectivul JATO cu cinci ani mai devreme.

Italienii de la Fiat sarbatoresc atingerea telului de reducere a emisiilor la nivel de gama cu cinci ani mai devreme decat era reglementat de JATO. Cei de la Fiat doreau sa reduca media emisiilor de CO2 din gama lor sub 130 de g/km, iar acest obiectiv a fost realizat dupa ce media emisiilor la nivel de gama a scazut la 129.1 grame/kilometru in Europa. Fiat a surclasat astfel producatori precum Toyota, Peugeot, Citroen, Renault, Ford, Opel, Volkswagen, Audi si Mercedes-Benz.

Telul italienilor a fost realizat prin folosirea gazului natural pe post de combustibil alternativ si vanzarea a numeroase modele echipate cu sistemul Fiat Natural Power. Alaturi de aceste modele stau si motoarele Multijet din gama Fiat, dar si noile propulsoare pe benzina care respecta normele Euro 5. Emisiile de CO2 ale modelelor Fiat urmeaza sa fie reduse in continuare gratie tehnologiei MultiAir pentru motoarele otto si a noii generatii Multijet pentru motoarele diesel. Aceste unitati vor primi si un sistem Start&Stop, care poate sa reduca emisiile de CO2 in ciclul urban cu pana la 12%.

Via | Carpages

Taguri: Europa, Fiat, emisii

Comentarii (1)

  • normal
    nici nu putea fi altfel , masini de dimensiuni mici = consum mic= poluare mica , normal ca nu putea fi audi ( a8 ,q7,q5) sau altele , sa-mi zica cineva rivalul fiat pentru touareg , x5 etc.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru