Garaj de vis gasit in Portugalia

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 02.02.2007
In Portugalia a fost gasit un garaj dezafectat care contine 180 de masini de colectie abandonate de cateva zeci de ani.

Imaginati-va ca va cumparati cu o suma modica o casa veche la tara care a apartinut in trecut unui nobil si care acum e parasita. Inainte sa refaceti de la A la Z totul, va plimbati prin curte si dati de un garaj dezafectat. Deschideti poarta iar in acel moment va sta inima. Tocmai ati pus mana pe o adevarata comoara deoarece in garaj se afla o colectie de modele care costa in total peste un milion de euro.

Ei bine, povestea este perfect reala si s-a intamplat in Portugalia. In garajul nedeschis de cativa zeci de ani au fost gasite 180 de masini devenite intre timp de colectie. Luati un carnetel si notati: MG Rover MK2, Peugeot 202, Lotus Elan, BMW 501, Simca Coupe, Porsche 356, Lancia Appia, Rover P5, Abarth 1300, Hillman Californian, lancia Aurelia, Lotus Europa, Alfa Giuletta, Peugeot 404 si 504 si asa mai departe. Altfel spus, cel care a dat de acest garaj a facut afacerea secolului!

Desi unele dintre exemplare se afla in stare irecuperabila, marea parte a acestora sunt in plina forta, singurul punct sensibil fiind praful de cateva degete care s-a asternut de cand garajul nu a mai fost deschis.

Comentarii (37)

  • bebita
    K lumea
    super in romania o fi asa ceva vreau si yo o casa de asta :)))
    0 0
  • Constantin
    Afacerea secolului ...
    Masinile vechi nu sunt asa sexy ca cele supersport recente, eu nu m-as uita la o "Greta Garbo", "Marilyn Monroe" sau "Brigitte Bardot" oricat de sexy ar fi fost si oricat de bogate ar fi acum... prefer o mult mai proaspata "Angelina Jolie", "Charlize Teron" si lista aici ar fi foarte lunga.

    La fel si cu masinile! Un Ferari 599 nici nu se compara cu astea vechi!

    P.S. Afacerea secolului o va face imputitul de 'rege' Mihai daca ii va da statul roman 60 milioane de euro pe castel!
    0 1
  • gogu carcotasu
    Garaj de vis, insa pentru cine ?
    "Deschideti poarta iar in acel moment va sta inima."

    Constatati ca nu aveti acte de proprietate si asupra celor gasite in garaj.
    Si acum incepi sa visezi, ce bine ari fi fost sa....

    "Tocmai ati pus mana pe o adevarata comoara"
    0 0
  • Masini de epoca!
    Cei care nu admira trecutul si traiesc doar in prezent nu sunt constirnti de faptul ce au de pierdut.Asadar dragi prieteni ar merita sa faceti o vizita imaginara in acele vremuri.O casa si o masina veche de citiva zeci de ani sunt mult mai adorabile.
    0 0
  • steffi
    Waw!
    Am cotrobait si eu prin strainatate si vazusem astfel de comori.Ia sa vezi! Am stat pe terasa unei berarii(tipic nemtzeasca) si trecusera pe acolo fel si fel de masini ce aveau valoarea unei case de lux.Nimeni nu le-a bagat in seama.Insa la un moment dat aparuse un mertzan ce avea varsta unei babe de 60 de ani si la un moment dat cand se oprise in parcare toata lumea se ridica de la mese si se ducea sa le le admire.Te cuprindea un sentiment ciudat in acel moment.
    0 0
  • steffi
    Waw!
    Am vrut sa zic "sa O admire". :)
    0 0
  • ...
    Masinile vechi au un caracter aparte.

    Frumos garaj.
    0 0
  • comentarii idioate
    " Afacerea secolului ...
    de Constantin (03.02.2007, 10:56)
    P.S. Afacerea secolului o va face imputitul de 'rege' Mihai daca ii va da statul roman 60 milioane de euro pe castel!"

    Constantine, te-as impusca pentru o asa insulta la adresa Regelui daca te-as cunoaste. Probabil tu apreciezi mai mult Logan-ul captitalist sau Break-ul comunist. Asta si meriti pentru cum gandesti. Aceste bijuterii reprezinta trecutul, fara de care nu s-ar fi ajuns la nivlul unde suntem azi. Eu incerc de cativa ani sa imi aduc un Opel GT si nu imi permit datorita taxelor, taxe impuse de cei ce gandesc ca tine.
    0 0
  • daniela
    aveti dreptate
    da intradevar,aveti dreptate,cine nu are respect pentru trecut ,e un idiot,eu as prefera sa vad nu un garaj ci un parc auto cu asemenea masini.pe mine una ma fascineaza tot ce este vechi,au mult mai multa valoare decit cele proaste de pe piata de acum.
    0 0
  • Constantin
    rable..
    ale sunt rable., nu as da nici 2 bani pe maisnile ale... un ferrari altfel e!
    0 0
  • pierre
    mda ...are perfecta dreptate constantin
    in ceea ce priveste pe imputitul de rege mihai care dupa ce a fugit ca un las din tara cand a dat de greu acum vine cu tam tam sa isi recupereze proprietatile (nu ii ajngea castelul de la savarsin ..vrea cat mai mutlt ,lacomie si nesimtire fara margini....asta e ,dar prosti sunt cei care ii da nu cel care cere) iar in ceea ce priveste masinile vechi e o adevarata onoare pe capul tau sa detii un asemenea exemplar ,dar 180...
    :)
    0 0
  • bijuterii
    E o adevarata comoara acolo,bai Loganistilor.Sunt masini de legenda si nu mi-ar fi rusine sa conduc nici una dintre ele.In legatura cu Maria Sa Regele Mihai 1(apropo,la Iliescu daca i te adresezi cu domnu'presedinte asa trebuie sa i te adresez si Majestatii sale)mai pune mana pe o carte si informeaza-te,nu a fugit ca un las din tara ci a fost silit sa abdice,cu pistolul la tampla.Se vede ca esti comunist si nu stii sa apreciezi proprietatea.Oriunde in lume proprietatea e sfanta.Tu daca ai avea o casa si ti-ar confisca-o cineva,nu ai incerca sa o reuperezi?Sa-ti fie rusine de ce ai spus,din cauza imbecililor ca tine urasc eu tara asta care isi denigreaza trecutul si traieste in kitsch.
    0 0
  • george
    e bine asa!:) dz.sal ajute...e bogat??
    bravo lui...e mana lui dumnezeu!!!...etc.
    0 0
  • george!!
    belea rau!!!
    doamne ajuta-ma sa am si eu noroc de asha ceva... :D :P!
    0 0
  • garaj
    CAre nu a vazut o masina veche live nu stye ce inseamana , am vazut un ford model A si am ramas impresionat de cum era construit ,azi ai proiectare pe pc ,plin de electronica ,scule cu plasma laser etc ,da pe vremea aia ohhoo
    0 0
  • Florin_cars
    Bijuterii pe roti
    Alex
    "Eu incerc de cativa ani sa imi aduc un Opel GT si nu imi permit datorita taxelor, taxe impuse de cei ce gandesc ca tine."
    te pot ajuta..s-a importat anul acesta un GT, un amic si-a luat anul trecut un GT, deci se poate ;) cauta-ma pe ID-ul meu(numele de mai sus)

    pt Constantin..ori esti un pusti cam tembel de felu' tau, ori comunist, altfel nu-mi explic comentariile tale idioate...dar sunt destui care vor sa faca valuri..as..doar de-a "face" ;)


    gasitorului "Comorii"..mult noroc in managementul ei :D:D mi-as dori si eu 10% din ce a gasit el..
    0 0
  • Constantin
    (numai primul comentariu e al meu, s-a mai dat altul drept Constantin pe parcurs)
    (Revenind)
    Mie imi plac masinile vechi si scumpe in expozitii, dar nu m-as risca sa conduc o asemenea masina pe autostrada ...

    P.P.S. Alex, daca tu chiar ai face moarte de om pentru un 'rege' pentru care nu mai conteaza deloc Romania ci doar modul in care s-o stoarca si mai mult de bani!

    (Regele a plecat din Romania pe usa din dos dar cu vagoane de aur si alte lucruri foarte scumpe!)

    Dar noi romanii se pare ca meritam jigodii din astea pentru ca nu ne-am priceput sa le eliminam!

    "Cum nu vii tu Tepes Doamne..."
    0 0
  • Mircea Mester
    temperaturi ridicate
    Mai baieti, in viscolul asta v-ati cam incins. Hai sa nu discutam despre regi si despre romanii virtuale cand avem in fata 180 de masini descoperite dupa jde mii de ani.
    Hai sa nu ne injuram aici si sa pastram o linie constructiva in comentarii.
    Pe subiect, daca se poate. Merci mult.

    Mircea
    0 0
  • Batrinul
    masini buni
    Mai baieti uni dintre voi vorbesc cu respect despre masinile gásite dar au perfect dreptate eu dintre acestea in ani 70 am condus o parte dintre marcile gasite si pot sa spun ca mergeau foarte bine la timpul respectiv ,Loganul sau orcare masina care este fabricat acum peste 40 50 ani tot asa rbla sau si mai o sa fie
    0 0
  • 1 si 2
    despre masinile vechi... cine nu cunoaste adevaratele valori normal ca nu da "doi bani" (nici nu te obliga nimeni) insa oricine e liber sa isi expuna punctul de vedere doar ne pricepem la orice...

    pentru subiectul secundar:
    domu Radu ai dreptate pana la un punct...
    o intrebare: Nu conteaza cumva cum a fost dobandita averea/propietatea respectiva?
    0 0
  • Cine e norocosul?
    mult prea mult noroc au unii !
    0 0
  • ionut05
    frumos
    foarte frumos, l-a lovit norocul :P acum ce va urma? ce se va intampla cu bijuurile? eu as face propriul muzeu, doar ce le-as sterge de praf, asa le-as lasa, in stare originala. mai mai, banu la ban trage.
    0 0
  • marmota
    cat baga nenea...
    in societatea noastra orientata pe masini de plastic, cai putere, one night-standuri, survival of the fittest, tuning de prost gust la loganuri si stickere cu fast&furios pe berlina 1310... la ce comentarii poti sa te astepti. on-topic: mare noroc au bai nene astia din portugalia. o masina clasica nu e o masina de facut naveta pana la servici. e masina de scos intr'o dupa-amiaza insorita de primavara/toamna/vara... o masina la care te uiti in garaj ca la un tablou (ca nastase :P) si iti creste inima, la care schimbi uleiul cu mainile tale si esti fericit. e un hobby scump si neaccesibil din pacate tuturor romanilor. suntem calici dom'le. o tzara de loganisti si 1310... asta e...
    0 0
  • Andrei
    :((
    adevarate comori ... stie cineva vreun garaj de acest gen in romania ... ganditi-va ca masinile astea au anii parintilor vostri si unele inca au performante remarcabile pe sosea... :( cum zicea cineva mai sus ce norco chior au unii :(
    0 0
  • tiberiu
    generatiei "PRO"
    B I J U T E R I I !!! Sigur supuse unui text de noxe ar fi mult mai nepoluante decat "sLoganurile" euro 3 la 5000 euro (fara tva, fara banchete si motor, ca realitatea de pret e alta)... Un comentariu si pentr "telectualul" constantin ... Regele n-are legatura cu tranzactia de 60 mil de la Bran, invata sa preiei informatia corect "d-nule" C.A.P.-ist... Cu cat ti-ai vandut fasia de arabil de la bunici ? O votca si 3 tigari !!! Sa stii ca abecedarul trebuia invatat ...
    0 0
  • ss
    da oare in grija cui raman masinile. ca daca era in Romania le_ar fi luat Basescu sa le vanda ca pe flota
    0 0
  • mihai_kmm
    VIS
    asta e visul suprem pentru mine,sa gasesc macar 18 masini nu 180 si chiar si 8 sau una si e prea frumos.in alta ordine de idei colectia nu e asa veche in totalitate.am vazut si niste modele din anii '70 in pozele respective.sper sa nu se aleaga praful de ele
    0 0
  • daaaa
    nu vii se pare nimic dubios...???
    0 0
  • denver
    si VLADESCU ce zice?
    IN ROMANIA, AR FI UN DEZASTRU....LE PUNE VLADESCU TAXELE DE RIGOARE....
    0 0
  • xxxxxx
    d.le radu
    esti o persoana care ar face orice pentru ......(nu pot sa-i spun numele), dar te-as intreba daca averea a facut-o din propriile venituri sau din munca amaratului de popor. Acum daca "trebuie" sa i se dea inapoi "averea" atunci sa dea si el contravaloarea cheltuielilor cu intretinerea si reparatiilor efectuate de-a lungul timpului la toate proprietatile, altfel erau simple ruine.
    0 0
  • Dihorul
    Masini de plastic
    Asa sunt unii, vor masini noi, de plastic, care sa tina cat un prezervativ...
    Nu ai ce face, a prezerva istoria nu e la indemana lor pt ca nu au invatat-o la scoala.
    Avem cazuri mai grave cu demolari....
    0 0
  • Dihorul
    Sa fim seriosi
    Regele a plecat din Romania pe usa din dos dar cu vagoane de aur si alte lucruri foarte scumpe!

    Chiar crezi asta?!?! Cat de tampiti trebuiau sa fie comunistii ca sa il lase pe rege sa faca asta?
    Mai omule a crede si a nu cerceta e din timpul inchizitiei. Cum crezi ca niste comunisti veniti pe tanc in tara noastra lasa pe cineva care era la mana lor, cu studentii care au iesit sa il apere pe rege tinuti sub senilele tancurilor? Aia nu erau asa de curati la suflet! Multi au facut puscarie gera, si-au lasat oasele in temnite, le-au fost confiscate bunurile si regele ca o floare pleaca cu un tren de aur! Asta-i tare rau, interesant e de unde a luat aurul ala, ca aurul Romaniei e de mult la rusi.. Poate ca traseul lui a fost Bucuresti - Moscova - Berna si nu stim noi...
    0 0
  • grasutzul
    Masini de epoca
    Ar fi fost mare pacat sa fie in Romania asa ceva.
    De fapt ar fi fost de mult vindute de unii care s-au ocupat cu asa ceva la inceputul anilor 90. E mare pacat ca patrimoniul nostru de masini de epoca a fost vindut. Asa cum spune cineva masinile nu sint toate foarte vechi. La "raliurile" de epoca am vazut masini fabricate prin 1936 care mergeau extraordinar.
    Totusi, cum poti compara un Ferrari ultimul model cu una din astea? Poti compara ziua de azi cu istoria de pina acum? Niciodata. Dar ca sa ajungi azi trebuia sa treci prin zilele de pina acum.
    Ar fi bine daca unii dintre designerii de azi s-ar uita la unel masini de acolo. Ar mai invata cite ceva solutii tehnice simple si cu mult mai bune. Poate ca ar mai costa masina atit, si sigur nu mai dura atit de mult, dar sintem intr-o societate de consum....
    Subiectul al doilea e mai diferit fiindca se uita ca regalitatea in Romania era admistratora a multor domenii si nu proprietara. Daca erai administrator bun si stiai sa guvernezi ce ai faceai si ceva profit, daca nu tot scoteai din buzunar. E mare pacat ca nu se publica istoria asa cum a fost. Atunci poate multa lume si-ar da seama de minciunile spuse pina acum.
    0 0
  • catalin
    oare cat vom mai rezista
    intradevar norocos tipul, sunt superbe masinile, dar eu ma intreb cat vom mai rezista cu guvernantii astia ai nostrii, si ce arputea fi facut vizavi de taxa de inmatriculare, oare cat vom rezista????????????????????????
    0 0
  • ShereKhan
    Masini de epoca
    In Romania sunt putini care respecta valoarea unei masini vechi...tot prostu'se uita dupa masini moderne.Personal ma fascineaza mai mult istoria unei masini, mai ales ca multe sunt chiar marci consacrate precum porsche si ferarri.
    0 0
  • no name
    sa nebunesti nu alta cum au alti noroc
    0 0
  • Grigore Dupaureche
    aberatii
    Bah voi chiar credeti asa ceva????

    Usor e sa "ascunzi" ditamai garajul de nici evaluatorii imobiliari care au facut afacerea sa nu-l vada??

    LOL, ia calculati spatziul de care e nevoie ca sa pastrezi masinile alea..
    Asta da garaj de domeniu modest.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru