General Motors are un nou presedinte: Ed Whitacre

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 02.12.2009
GM a decis sa faca schimbari la nivel inalt, inlocuindu-l pe actualul presedinte Fritz Henderson cu Ed Whitacre. Henderson s-a aflat la carma companiei din 31 martie.

Dupa ce a parcurs cea mai neagra perioada din istoria General Motors la carma gigantului din Detroit, presedintele Fritz Henderson a fost retras din functie. Decizia a fost luata in cadrul ultimei intalniri a consiliului de administratie, locul lui Henderson urmand sa fie preluat de un alt nume important, Ed Whitacre.

Fostul presedinte a rezistat in functia de conducere din 31 martie si pana in prezent, in momentul investirii preluand "scaunul" mult mai celebrului Rick Wagoner.

Odata cu noua reorganizare, GM da publicitatii si o veste buna pentru Saab. Tratativele de vanzare ale constructorului suedez vor fi prelungite pana la sfarsitul acestei luni, in incercarea de a gasi un potential investitor. Daca nici de aceasta data rezultatele nu vor fi unele pozitive, americanii ar putea reduce considerabil activitatea Saab.

via | autoblog

Comentarii (3)

  • @ Automarket
    Fritz Henderson ocupa doar functia de CEO ( director executiv ) al GM, functia sa fiind ocupata provizoriu de presedintele ( chairman ) GM Ed Whitacre, care ocupa aceasta functie de cand statul american a nationalizat GM .
    3 0
  • ..Not!
    Ed Whitacre este doar un inlocuitor interimar. Nu este noul presedinte!
    1 2
  • @ 8hz
    Ed Whitacre este presedintele GM de cand a fost demis Rick Wagoner care ocupa atat functia de presedinte (chairman) cat si cea de CEO (director executiv) al GM . Dupa demiterea lui Rick Wagoner, cele doua functii au fost ocupate de doua persoane si anume Ed Whitacre (chairman) si Fritz Henderson (CEO) .
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru