General Motors si NASA ii dau nastere lui Robonaut 2

De Cornel Șocariciu
Publicat Joi, 15.04.2010
NASA impreuna cu GM au creat un robot astronaut pe care l-au botezat sugestiv Robonaut 2. Daca totul va decurge conform planului, Robonaut 2 va zbura in spatiu la bordul Navetei Discovery.

NASA si-a unit fortele cu cei de la General Motors pentru a crea un “rezident permanent” al Statiei Spatiale Internationale. Robotul a fost botezat sugestiv Robonaut 2 sau R2, are o masa de 136 de kilograme si va fi utilizat pentru testarea interferentelor electromagnetice si radioactive din cadrul statiei.

In prezent, in spatiu se mai gaseste un alt robot, botezat Dextre. Acesta este compus din doua brate iar treaba lui consta in realizarea unor “misiuni care in mod normal necesita mersul in spatiu”. Jhon Olson, director NASA, a declarat: "Utilizarea lui R2 pe statia spatiala este doar inceputul unui proces menit sa grabeasca ritmul in care va avea loc tranzitia dintre explorarea spatiala umana si cea robotizata. Parteneriatul dintre oameni si roboti va fi critic in ceea ce priveste deschiderea Sistemului Solar si ne va permite sa mergem mai departe si sa realizam mai mult decat ne putem imagina astazi".

Robonaut 2 a fost conceput ca un humanoid si din acest motiv dispune de anumite avantaje.

El are abilitatea de a face treburi umane fara a se supune acelorasi riscuri, si de asemenea, va testa cat de bine se pot “intelege” astronautii cu robonautii. Alan Taub, vice presedinte GM, a declarat: “Munca realizata de inginerii GM si NASA ne va ajuta la validarea fabricatiei, care va imbunatati sanatatea si siguranta membrilor GM din uzinele din intreaga lume”. Daca totul se va desfasura conform planurilor facute de NASA si GM, Robonaut 2 va zbura in spatiu in luna septembrie la bordul navetei Discovery.

Via | Carscoop

Comentarii (3)

  • Narcis
    ce frumos este! Si eu vreau Robo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    1 4
  • baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    ce mai stire.....hahaha ma cac pe mine de ras..

    cre-i legatura cu lumea auto Socariciule? iar e plina redactia de bere.
    3 6
  • Saabfan
    robotul GM
    Probabil cu banii luati pe SAAB de la olandezi, au facut robotul asta ca sa-i copieze pe Honda cu al lor Asimo...
    Cea mai nasoala companie auto din lume = GM
    Cu cat mai repede se duc la vale, cu atat mai bine, pentru ca si-au batut joc de SAAB...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru