Geneva 2008: Volkswagen Golf Hybrid

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 04.03.2008
Volkswagen va dezvalui la Geneva o versiune hibrida a actualei generatii Golf, cu un consum anuntat de 3.4 l/100 km.

Esential

3.4 litri/100 de km este consumul mixt al viitorului Golf Hybrid
100 de cai putere va dezvolta noul Golf Hybrid.

Desi suntem in plin salon elvetian, Volkswagen tine mortis ca noul Golf Hybrid sa fie o surpriza pentru public. Eforturilor lor au fost insa tradate de un set de imagini, care au fost publicate in presa internationala de specialitate, ignorand astfel embargoul impus de constructorul german.

Noul hibrid Volkswagen dispune de un motor electric si unul diesel, ambele conectate la o transmisie DSG cu sapte trepte. Sistemul start-stop opreste alimentarea cu combustibil in situatiile mai putin solicitante iar cel de regenerare a fortei de franare incarca bateriile litiu-ion cu energie. Soferul poate opta pentru modul complet electric, complet diesel sau poate combina functiile celor doua motoare.

Eficienta trenului de rulare hibrid impresioneaza cu un consum mixt de doar 3.4 litri la 100 de km. Performanta are insa de suferit, puterea maxima a Golf-ului Hybrid fiind de doar 100 de cai putere, diesel-ul oferind doar 77 de cai. Cuplul motor va fi insa mai mare decat cel generat de un simplu propulsor diesel.

Mai multe informatii despre pietele pe care se va vinde noul Golf Hybrid si pretul de pornire al versiunii ecologice va vom oferi imediat ce Volkswagen decide sa dezvaluie oficial noul model.

via | MotorAuthority

Comentarii (5)

  • Brrrrrrrrr
    Urit in draci ! Si veki ca si conceptie !Fura si ei de la unii , de la ltii.............
    0 0
  • Marius
    Despre modele hybrid
    Nu pricep o chestie. Se zice ca imi iau un vw golf 1.9 tdi - hibrid pt buucresti. pai daca trebuie sa incarc bateria aia pe lithiu-ion, ori ca dau banii pe motorina ori ca ii dau pe factura de curent, nu e acelasi drac? poate in norvegia fratilor sau in tarile cu potential si curent ieftin renteaza chestia asta, dar la noi inca am rezerve. Deci ca un bilant: dai putini bani pe o benzinara dar consuma mult, dai multi bani pt un diesel dar consuma putin...si dai si mai multi bani pt un hibrid ca sa te amagesti doar cu un consum mic. Parerea mea.
    0 0
  • AndreiRN
    Pt Marius
    Bateriile sunt incarcate de catre motorul cu combustie interna atunci cand sta pe loc sau nu foloseste toata puterea. Da, exista si posibilitatea de a le incarca la priza sau cu celule solare. Intr-o zi cu soare puternic sa putut obtine 50km pe zi doar din energia solara.
    0 0
  • ..din franare nu ai gasit nicaieri in text???unde ai gasit tu ca tre sa il bagi in priza???
    0 0
  • MARIE PIRCHITA
    SFAT
    Eu le-am probat pe toate va recomand bicicleta,nu consuma nimic foarte economica si face bine la sanatate.Eu am 79 de ani si merg la cumparaturi in fiecare zii.D-ati dreptate lui domnisoara baba !!!!! CEAU LA TOTI!!!!!!!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru