Germanii au creat o masina condusa prin iPhone

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 18.11.2009
Studentii universitatii din Berlin au dezvoltat o masina controlata prin iPhone, care poate chiar sa se parcheze si conduca singura. Modelul se numeste Spirit Of Berlin si transmite chiar si un flux video prin semnal WiFi.

Nemtii au reusit inca o inovatie tehnologica in domeniul auto, de data aceasta fiind vorba de o masina care poate fi condusa prin iPhone si care se poate duce singura la anumite destinatii si sa parcheze in mod automat. Intregul sistem de comunicare dintre iPhone si masina utilizeaza protocolul WiFi, iar "soferul" poate urmari ceea ce se intampla in masina prin intermediul telefonului sau.

Pana acum, vehiculele controlate prin iPhone nu erau capabile sa realizeze singure o parcare completa. Senzorii cu care este echipat acest model ii permit sa se parcheze si chiar sa se conduca singur, daca locatia dorita este pe GPS. Chrysler-ul Voyager din imaginile de mai jos este echipat cu numerosi senzori si cu lasere pe plafon, care ajuta modelul la orientarea in spatiu.

Comentarii (2)

  • Nu-i mare lucru, dar totusi BRAVO.
    Nu-s primii si nici ultimii care au facut asa ceva. Sunt foarte multi care pot face asa ceva, insa iti trebuie foarte-foarte multi bani si foarte mult timp, mai ales pt partea cu senzorii care trebuie sa comunice + o masina de la care sa nu mai ai pretentia sa o mai folosesti apoi.
    Insa au toata aprecierea mea pt ca stiu ca trebuie foarte multa munca migaloasa si pasiune.
    2 0
  • ha ha ha
    si io aveam un nokia 6600 si faceam tot felu de chesti cu el........
    de exemplu la opelu lu soramea(astra 2006)deschideam portbagaju si centralizarea de la masina numa cu telefonu.
    programe seastea sunt cu sacu pe Simbyanezz sau cam asa se numeste site-u
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru