GM a restituit guvernului german 1.5 miliarde de euro

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 25.11.2009
Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a anuntat ca GM a finalizat rambursarea ajutorului de 1.5 miliarde de euro, suma acordata pentru salvarea Opel.

Dupa ce a anulat tranzactia de cumparare a pachetului majoritar de actiuni Opel catre Magna, gigantul american General Motors a fost silit de guvernul german sa restituie ajutorul acordat pentru sustinerea companiei. Reactiile negative iscate de gestul neasteptat al americanilor i-au determinat pe cei de la GM sa restituie cele 1.5 miliarde de euro acordate de guvernul german mult mai devreme decat multi se asteptau.

Se pare ca oficialii din Detroit au realizat potentialul constructorului din Russelsheim si s-au grabit sa se achite de orice obligatie financiara catre statul german, un contestatar vehement al deciziei GM. Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a declarat ieri in cadrul unei conferinte de presa ca "General Motors a finalizat procesul de rambursare a ajutorului de 1.5 miliarde de dolari, ceea ce inseamna ca operatiunile de redresare a companiei Opel nu au costat nimic poporul german."

Desi GM a reusit sa impace oficialii nemti ramane inca deschisa problema reconcilierii cu rusii de la Sberbank si cu austro-canadienii de la Magna, care vor solicita probabil despagubiri pentru anularea tranzactiei.

via | IlSole24ore

Comentarii (1)

  • florin
    valuta bat-o vina
    in titlu sunt euro, Merkel zice ca-s dolari. pe cine sa credem?
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru