GM cauta un investitor pentru Saab

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 04.12.2008
GM nu mai poate face fata problemelor financiare si cauta un investitor pentru marca suedeza Saab.

General Motors nu mai face fata crizei economice mondiale si cere ajutor disperat din toate directiile. Asadar, cel mai mare producator auto american cauta un investitor pentru brandul suedez Saab, aflat in patrimoniul GM din 1990.

Jan-Ake Jonsson, CEO Saab, a declarat pentru Automotive News ca sunt in cautarea unui investitor strategic pentru a-si putea continua activitatea si investitiile pe care le au in desfasurare.

Desi CEO-ul GM, Rick Wagoner, a dat asigurari ca niciun brand al gigantului auto nu va parasi corabia, se cunoaste ca oficiali ai GM au cerut guvernului suedez sa se implice pentru a putea salva brandul din tara scandinava.

Saab are o agenda incarcata pentru 2009, cand a planuit lansarea noilor 9-4X si 9-3X.

Via | MotorAuthority 

Taguri: 9-4x, GM, Saab, camion

Comentarii (7)

  • AndreiRN
    Falimentul
    Falimentul ii asteapta pe cei de la Saab. De multi ani de zile a fost o firma de guvern dar nu au reusit niciodata sa produca ceva competitiv si profitabil. In ultima vreme au folosit platforme de Subaru si au pus motoarele lor performante dar nefiabile si caroseri nu prea atractive.
    Pt ce motiv ai cumpara TU un Saab?
    0 0
  • Saab
    Sunt la al doilea Saab, primul are ~500.000 de km acum si tu, geniule, ma informezi ca-i nefiabil? Al doilea, are 174.000 de km si se comporta la fel de fresh ca in prima zi.
    Caroseriile sunt pentru cei carora le plac, oricum un 9-5 e mult mai frumos decat marea majoritate a concurentei.
    De ce as mai cumpara Saab? Pentru ca sunt extraordinar de fiabile, de sigure, de frumoase, pentru ca nu le pot confunda in parcare, pentru ca n-au leduri si inca n-am auzit manele bubuind din vreunul. Mai continui?
    0 0
  • ce nu pot face problemelor ? :))
    ati uitat ceva in subtitlu ;)
    0 0
  • Marius
    SAAB
    Doar un conoseur va cumpara un SAAB; eu posed un 9-5 de 61tkm si sunt incantat de el; Ionut nu exagereaza cu absolut nimic.
    0 0
  • SAAB
    Actualmente conduc un SAAB 900 din 1997 cu 190.000 km la bord care functioneaza de parca ar fi nou-nout. Bordul arata proaspat ca in prima zi, husele sunt ca si noi, nu are rugina, are un sunet ce poate provoca dependenta, de sprint nici nu mai vorbesc, iar portbagajul este foarte mare la oricare model SAAB. Urmatoarea mea masina va fi tot un SAAB! Iar la ceea ce a scris Ionut mai sus nu pot sa spun decat ca are foarte mare dreptate si ca stie ce spune. Tin pumnii celor de la SAAB si le doresc numai bine conducatorilor acestor minunate autovehicule!
    0 0
  • Costin
    Mai Andrei..
    Sincer tu ai condus un Saab vreodata sau ai avut ocazia macar sa te urci in unul,nu mai vorbiti daca nu cunoasteti mai,uite apropo de motoare Saab-ul meu are 389.000km si nu stiu cum poti sa spui despre motoare nefiabile,plus ca masina are 16 ani ,Saab 9000 aero si este ca nou ,am avut si skoda, bmw, mercedes cu o vechime de doar 4-5 ani ,dar nici unul nu se compara cu Saab,fiabilitate,putere,aspectoasa,criminala, iati si tu unul si ai sa vezi ca o sa iti schimbi parerea. END
    0 0
  • Laurentiu
    Iubesc Saab-ul
    Cum ati spus si voi Saab-ul nu este pentru oricine.Sunt de aproape un an fericitul proprietar al unui 9-3 la care visez de peste patru ani, si nu pot sa va spun cat de incantat si impresionat sunt. Merge super bine,super stabila pe viraje si la drum intins,si intoarce capuri pe strada in fiecare zi fara sa exagerez. Despre fiabilitate nu pot avea o parere obiectiva deocamdata pana nu o sa fac cel putin 50000-60000 de Km. Cat despre Andrei, prietene esti un idiot total necunoscator care asculta manele la maxim cu geamurile toate jos.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru