GM cere 10 miliarde $ pentru a inghiti Chrysler

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 29.10.2008
GM a cerut guvernului american un ajutor financiar de 10 miliarde de dolari pentru a fuziona cu Chrysler.

Esential

10 miliarde de dolari cere General Motors pentru a realiza fuziunea cu Chrysler.

Fuziunea dintre General Motors si Chrysler este din ce in ce mai aproape, in conditiile in care guvernul american va accepta sa acopere golul financiar necesar incheierii unui astfel de acord.

Guvernul federal a propus un pachet de 5 miliarde de dolari, in cazul efectuarii fuziunii dintre cei doi giganti auto, scopul urmarit fiind salvarea a mii de locuri de munca. In schimb, GM nu este deloc multumita cu aceasta suma si cere un ajutor de la stat in valoare de 10 miliarde de dolari pentru a achizitiona Chrysler.

Banii ar fi necesari pentru combinarea operatiunilor celor doua companii auto. Analistii de pe piata auto arata ca realizarea unei fuziuni intre cei doi giganti auto depinde in acest moment de guvernul american, subliniind ca aceasta este singura scapare pentru grupul Chrysler.

In orice caz, ajutorul financiar oferit de guvern celor doua companii unificate s-ar solda cu o implicare a statului in viitoarea mare companie auto americana.

Via | MotorAuthority

Taguri: Chrysler, GM

Comentarii (1)

  • george
    NESATULA CREATURA GM-UL ASTA...
    Deci creatura vrea Chrysleru` mocca + 10 MILIARDE la pachet? In loc sa dea ei ceva ca sa-l obtina???
    Inseamna ca rumanii au facut supergheseft ca au praduit Daewoo-ul pe 57 de milioane de $...

    BTW, s-a mai intamplat un paradox aici: creditul cu dobanda redusa s-a transformat in credit "nerambursabil"...minune divina, nu alta...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru