GM nu gaseste cumparator pentru Saab

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 09.01.2009
Sursele interne de la GM arata ca nu exista interes pentru cumpararea marcii suedeze Saab.

Planul de restructurare al celor de la General Motors prevede vanzarea marcii suedeze Saab. De la promisiunile facute in fata Congresului american, GM a incercat sa gasesca un cumparator pentru marca europeana, dar nimeni nu si-a aratat pana acum interesul.

O sursa interna de la GM a dezvaluit pentru Automotive News ca nici pentru Saab, nici pentru Hummer nu exista interes. Lipsa lichiditatilor de pe piata auto este unul dintre principalii factori pentru care companii auto nu se intereseaza de achizitionarea altor marci.

Bob Lutz, vicepresedintele GM, vorbeste despre motivul pentru care cele doua marci sunt scoase la vanzare: „Cu cele doua marci nu merge, si ceva trebuie facut cu ele”.

GM cauta sa gaseasca un gigant auto care sa aiba nevoie de extinderea portofoliului, astfel incat, Saab sau Hummer sa poata fi vandute. GM ia in considerare si alte alternative strategice pentru a face ceva cu Saab.

Taguri: GM, Hummer, SUA, Saab, Suedia

Comentarii (1)

  • Mdeah...
    Nu stiu de ce le sta la americani sa vinda "suedezele" Volvo si Saab, in conditiile in care constructorii suedezi sunt promotori ai calitatii si ai sigurantei auto si reprezinta o reala concurenta a masinilor nemtesti si japoneze, atat la calitate cat si la fiabilitate.
    Am asistat in trecut la schimbarea de propietar a principalelor marci enlezesti, Jaguar si Rover care au fost cumparate de indieni. Dupa cum decurg lucrurile, marcile suedeze s-ar putea sa intre in portofoliul chinezesc. Daca si indienii si chinezii ar continua traditia marcilor pe care le-au achizitionat si nu s-ar baga sa traga design oriental cu fata de pagoda, cred ca vom avea masini mai ieftine si mai bune.
    Pana atunci, insa, om trai si om vedea si om criza (adica o sa trecem prin criza) :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru