GM pregateste un Matiz de 2.800 $

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 07.04.2008
GM si partenerii sai chinezi lucreaza la dezvoltarea unei versiuni low-cost a modelului Spark/Matiz.

Esential

2800 de dolari ar urma sa coste viitorul Spark/Matiz produs de GM in China.

General Motors lucreaza cu partenerii chinezi SAIC si Wuling Automobile la dezvoltarea unei versiuni low-cost a modelului Chevrolet Spark/Matiz. Viitorul model ar urma sa coste 2.800 de dolari (1.780 euro) si va fi rivalul celui mai ieftin automobil din lume, Tata Nano.

Informatiile preliminare nu mentioneaza daca viitorul model GM va fi construit pe baza conceptului Beat, ales de inginerii americani pentru a proiecta viitorul Spark/Matiz, sau daca fi vorba de configurarea unei clone chinezesti a modelului deja existent pe piata.

In conditiile in care actualul model Chevrolet Spark costa 5.600 de dolari, viitorul model mini de la GM va fi realizat in China si va avea costuri de fabricatie injumatatite.

Cel mai probabil, rivalul lui Tata Nano va fi produs pe platforma globala de la GM, dar va beneficia de costurile reduse de fabricatie existente la producatorii chinezi SAIC si Wuling.

In esenta, noul Spark/Matiz low-cost va fi livrat pe piata din China si India, neexistand inca premize pentru un debut european a modelului GM de 2.800 de dolari.

Via | Automotive News 

Comentarii (31)

  • Carpat
    Spark
    "actualul model Chevrolet Spark costa 5.600 de dolari"As vrea sa stiu si eu unde se gaseste de cumparat un Spark cu 5600 USD (3560 euro)
    0 0
  • de la farmacie
    0 0
  • cat costa pana la urma?
    cat costa pana la urma viitorul model? a) 2800 DOLARI? b) 1780 EURO sau c) 2800 EURO nu de alta dar sunt cam bagat in ceata!!!!!!
    1 0
  • Pret Spark 2008
    de la € 6.960 cu tva inclus
    0 0
  • dolari
    este vorba despre 2.800 de dolari!
    0 0
  • Un priceput
    Un Matiz mai mic decat Matizul
    Ce va mai coditi atata. Este evident ca pe costuri de productie mici (a se citi oameni platiti cu mai putin decat ar cost robotii industriali) se poate realiza o masina ieftina. Cei de la AutoMarket nu au gresit cu nimic in prezentarea pretului. Este clar ca "buna ziua" ca vorbim 2,800 dolari. Pentru acest pret iei un bostan care te misca din A in B. Sa nu ii ceri aer conditionat, geamuri electrice si radio CD cu mufa de iPod. Pur si simplu cumperi un mijloc de transport urban, potrivit pentru aglomeratia din Bombai, Shanghai si Bucuresti. Vivat.
    0 0
  • 5600
    5600 $ este pretul sparkului in USA
    0 0
  • Andreis
    prea tare ;))
    Low-Cost? :)) Bine, Matiz-ul nu are nimic pe el in varianta de baza, nu are AC, nu are radio, nu are servo, nu are nimic! Ce mai poate sa scoata de pe el ca sa fie si mai economic de produs, mai low-cost decat e acum? Il lasa in 3 roti si in spate ii pune bancheta de polister? :))
    0 0
  • BBBB
    CEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
    0 0
  • tare
    asta o sa fie cum a fost Trabant, in trecut
    0 0
  • wormostar
    buna idee
    vreau si eu o masina ieftina de oras fra prea mult optiuni. Ca nu ma intereseaza si sa aib a frana, directie si ventilatie buna!
    0 0
  • realgogo
    Matiz
    E din placi osb, vopsite cu guase, scaune de vinilin si pedale in loc de motor :D
    0 0
  • robin badiu
    pericol
    cei mai periculosi pe strazile romaniei sunt cei cu logan si cei cu MATIZ...deci....faceti-o voi mai ieftina ca sa o poata cumpara cat de multi ca sa avem la fel de multe victime pe sosele...degeaba...
    0 0
  • Matiz low cost
    O sa fie o masina buna mah! Ce va tot lamentati. O sa aiba un motor cu n-spe cilindri in V(ca asa isi doresc toti), dar in 2 timpi :D, in loc de frana un autocolant in fatza "atentie circula fara frane!!!", in loc de volan un ghidon de bicicleta ca si asa o sa o faca pe 3 roti, si la capitolul confort... o sa fie tapitzata cu piele... din scaun de autobuz si ventilatzie naturala de la geamurile deschise!Numai bine!
    0 0
  • Siguranta
    ... ca aia ma doare pe mine. Va fi sigura ca o capitsa de fan langa un foc de tabara. deja singura problema la Tico si Matiz e ca victimele accidentelor ajung foarte rar la spital si mult mai des la morga .... La 2800 $ nu vor mai avea nevoie nici de crematoriu.
    0 0
  • pentru robin badiuPERICULOS NU TE FACE MASINA CI PROSTIA UMANA.Eu am 2 masini .Cea mica de oras este matiz si sunt super multumit.Precizez ca cealalta NU este logan.Am mers si cu logan 4 saptamani.Merge foarte bine.Sa nu se mai faca comparatii absurde intre o masina de 30 - 40000 euro si una de 10 000. Nu va mai mirati.Platim costuri astronomice de 3 -4 ori costul de productie.NU materialul este prost din care vor sa faca chinezi CI mana de lucru este ieftina( este pe ultimul plan) restul sunt adaosuri comerciale, si foarte multe TAXE.
    0 0
  • ursus2
    Si in loc de faruri si stopuri cate o lampa cu gaz,iar la schimbarea directiei scoti mana prin locul unde ar trebui sa fie geamul.
    0 0
  • Spark
    Eu lucrez in televiuzne, ce pot sa zic decat sa o cumparatzi masina asta , ca la cat e de sigura, de abia astept sa fac stiri cu accidente
    0 0
  • De la Mine
    Cand o sa apara masina de 1000$, asa cum a aparut laptopul de 100$?
    0 0
  • AndreiRN
    Competitia
    Competitia la low cost a inceput si a intrat in hora si GM. VW deja se pregateste cu un raspuns si chinezi vin cu propriile jucari in hora. Ce este interesant este faptul ca SE POATE si ca firmele mari au cam jecmanit populatia pana acuma si munca se facea oarecum organizat dar nu la o eficienta maxima.
    0 0
  • Cata prostie
    Ce de mai de prosti p saitul asta, unele din comenturi sunt fix la misto, bai aiuritilor cati dintre voi aveti macar un matiz caci dupa comentariile gen ghidon in loc de volan si semnalizare cu mana p geam imi dau seama ca nici ani de carnet nu aveti ce sa mai discutam de masina. Am pierdut 5 min dar nu puteam sa nu imi spun oful,numai bine.
    0 0
  • prost e ala..
    Prost e ala care nu respecta regulile de circulatie.Nu conteaza cu ce masina mergi-Tico, Matiz, Logan sau Audi daca esti tzaran si faci liniute in Mamaia.Sa stii ca aia cu Matiz nu se baga sa mearga cu 200 pe ora ca nu merge masin.In schimb aia cu masini smechere trebuie sa ne dea doavada catzi bani au ei si catzi nu avem noi.Asa ca o masina low cost e o initiativa laudabila.Si las-o frate ca in orasele mari nu ajungi tu sa faci accident mortal decat daca intra unul in tine unul din categoria de mai sus.In Buc mergi cu 10 pe ora mai tot timpul.
    0 0
  • misto!
    Misto faza! Ar trebui9 sa apara si in Europa. Mi-as lua si eu una sa o am de darvala. E buna de trambalit de ici colo mai ales pe unde is drumurile naspa.
    0 0
  • ursus2
    si garantie pana iesi pe usa in pretul asta!
    0 0
  • Se pare ca ne vom intoarce in era Flintstones
    0 0
  • sunshine64sm
    Tzeapaaaaaaaaaaaaaa
    Cine crede ca va fi 2.800 de dolari ? Vax. Zvonuri de inceput de afaceri ai noului patron. Iar daca are de gind sa le bage si in Romania o sa vedeti cit o sa coste !!! Ha, ha, ha ... va fi 6.800 de euro, ca si fratele mai mare ... ha ha ha ... mu ha ha ... fratica ...
    0 0
  • As recomanda bicicleta, scooterul sau pe jos. Mai faceti miscare, nu doar cu fundul in masina si pana la magazinul de la colt.Ce bine ar arata o bomba atomica cazand pe bucale. De v-ati avapora toti.
    0 0
  • redriver
    2800.....
    cu bani astia eu mi-am luat un apartament chiar mai putin am dat 2700 USD dar prin anul 2000si pana la urma leul s-a devalorizat dolaru'e tot ala de ce sa nu coste o masina chiar atatCRED CA IN CAPUL SUNA AIUREA CAND AUZIM DE PRETURI NORMALE
    0 0
  • Pentru gurde
    Gurde mare taran ratat esti. Aici e vorba de initiativa unui concern automobilistic, nu de reuniunea celor ramasi cu vaca pe santuri si invidiosi pe locuitorii Bucurestiului. Asa ca mars in cocina ta(sau probabil esti unul din aia care aspira la idealuri antinationale de separatism sau alte magarii)ca fara noi ati fii slugi la stapani.
    0 0
  • Soon
    Nu va mai framantati! Urmeaza varianta "engage" de la captain Picard! Poate nepotii nostri nu vor mai avea nicio problema ...
    0 0
  • sandero
    cei de la sandero sunt niste mincinosiiiiiiiiii
    au mintit si in legatura cu pretul si in legatura cu dotarile sa le fie rusine
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru