GM se pregateste intens de faliment

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 08.04.2009
Conform Reuters, General Motors va intra sub incidenta legii falimentului, urmand sa se reorganizeze in doua companii diferite.

General Motors se apropie cu pasi vertiginosi de declansarea procedurii de faliment, Reuters anuntand astazi ca producatorul american se afla in "pregatiri intense" pentru acest pas. Conform legislatiei americanii, declansarea procedurii de faliment implica o perioada de aparare a companiei in fata creditorilor sai si un termen stabilit de Stat pentru reorganizare, nefiind vorba de lichidare, asa cum termenul este uneori gresit inteles in termeni romanesti.

Conform planurilor sefilor GM, compania se va imparti in perioada de reorganizare in doua grupuri diferite: unul care va include marcile de succes ale GM si unul care se va constitui din marcile care nu au reusit sa se ridice la nivelul asteptat.

Potrivit sursei citate de Reuters, intrarea GM in procedura de faliment va implica probleme grave legate de datoriile pe care compania le are la furnizorii sai. Actiunile GM au scazut ieri cu 12% la bursa din New York.

via | Reuters

Comentarii (1)

  • george
    PRIN TARILE CU ADEVARAT CIVILIZATE,
    manevra asta este urmata de un lung sejur de socializare, all inclusive...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru