GM si Chrysler, foarte aproape de fuziune

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 20.10.2008
Presa americana sustine ca GM si Chrysler isi vor anunta fuziunea in maxim doua saptamani.

Esential

10.000 de dealeri ar numara reteaua comuna GM si Chrysler.

Presa americana anunta ca fuziunea dintre General Motors si Chrysler urmeaza sa fie anuntata in urmatoarele doua saptamani. Conform americanilor, cei doi giganti auto au de gand sa faca anuntul inainte de alegerile prezidentiale din 4 noiembrie, conform unor surse apropiate situatiei.

Aceleasi surse au mai dezvaluit ca atat GM cat si Chrysler doresc sprijin federal pentru reusita acestui pact istoric. Analistii de pe piata au criticat aspru posibilitatea unei fuziuni intre cei doi giganti, deoarece acesta ar afecta serios legile concurentei.

Pentru cele doua companii auto, principalul efect imediat ar fi salvarea unor sume extrem de mari in ceea ce priveste costurile. Consolidarea unei retele comune de dealeri, necesitatea reducerii personalului si reorganizarea procedurilor administrative ar duce la salvarea unor sume enorme provenite din costuri.

In acest moment, GM are o retea de circa 6.500 de dealeri, iar Chrysler o retea de 3.500 de dealeri.

In legatura cu discutia fuziunii intre cele doua companii exista si opinii care sugereaza ca GM nu are de gand sa se complice cu afacerea Chrysler, la fel cum exista zvonuri care sugereaza ca GM urmareste sa inghita practic Chrysler.

via | USA Today

 

 

 

Taguri: Chrysler, GM

Comentarii (5)

  • Gata! Automarket a dat lovitura!
    Daca redactorii Automarket au decis in grup sa isi faca treaba cu picioarele, sa scrie articole infime cu greseli de ortografie de parca le-ar fi greu sa le reciteasca, sa traduca in stil "furculision", pe scurt sa trateze activitatea lor cu superficialitate, nu vad nici un motiv pentru care eu as trata cu seriozitate aceste stiri si acest site. (Celor care urmeaza sa imi raspunda sa nu mai intru aici, vedeti-va de treaba! Asta nu e o solutie.)

    Dupa cum scriam si in iulie cand Bogdan Mirica ne ameninta ca nu vom mai avea dreptul de a comenta aici pe site
    (http://www.automarket.ro/stiri/se-pregateste-limuzina-lamborghini-gallardo-13121.html), Automarket pe mine ma SPAMeaza. Eu nu m-am inscris niciodata pe acest site si voi in cazul asta aveti o lista de destinatari care contine si adresele celor care s-au inscris, dar si adresele celor care sunt SPAMati in continuare. Nu ati avut bunul simt sa "curatati" mailing-list. Si asta n-ar fi o problema daca SPAMul nu ar fi ILEGAL!!!
    Felicitari Automarket!
    0 0
  • prudentul
    offtopic
    De curiozitate am recitit ÅŸtirea dată de tine în link. Autorul, Bogdan Mirică, replica unui individ cu limbaj suburban astfel:

    "schimbati tonul comentariilor altfel nu veti mai beneficia de acest drept. Multumim!"

    Să vedem ce a răspuns domnu' Theo (copy-paste):

    Ai auzit de libertatea de expresie?

    Si asa va scremeti sa fiti rapizi si lasati impresia de amatorism

    NE EXPRIMAM CUM VREM NOI SI PE CE TON VREM NOI!!!! CLAR????

    cum iti permiti sa ne ameninti ca va taiati craca de sub picioare?

    Deci cand iti mai vin idei de-astea marete sa iti ameninti cititorii, TINE-TI GURA!!!

    Munciti cu grija, nu cu picioarele

    Si atunci luati atitudine fata de voi, nu fata de ceilalti!

    Atentie foarte mare cum va comportati cu noi de acum incolo!!!

    Noi va putem ameninta pe voi si nu invers!




    Bravo, domnu' Theo, aÅŸa, i-ai pus la punct pe nesimÅ£iÅ£ii ăştia de la Automarket. Cum îÅŸi permit ăştia să ne ameninÅ£e?? Păi ce, e după ei, să ne cenzureze "libertatea de expresie"?

    Mă, ăştia de la Automarchet! Ia, grijă mare cum vă adresaÅ£i prietenului meu domnu' Theo. Dânsul vorbeÅŸte frumos ÅŸi cilivi...cil...civilizat cu voi ÅŸi voi îl ameninÅ£aÅ£i cu banu'??
    Mă, să vă intre bine-n cap. Numa' noi avem dreptu' să vă-njurăm, ameninţăm şi să scuipăm pe voi. Clar, mă?? Aveţi grijă...
    0 0
  • @prudentul
    Eram extrem de nervos din cauza lenei adminilor care in loc sa scoata posturile cu limbaj obscen, prefera sa ameninte cu o masura imposibil de luat.

    Imi mentin parerea: Ne exprimam cum vrem si pe ce ton vrem. Daca adminii au o politica clara, vor sterge posturile obscene sau nepotrivite. Si ne vor lasa pe noi ceilalti sa ne exprimam liber parerile.

    Si asa este cum zici: "Numa' noi avem dreptu' să vă-njurăm, ameninţăm şi să scuipăm pe voi. Clar, mă?? Aveţi grijă..." Pentru ca fara noi ei nu ar exista. Daca un cititor isi doreste sa fie amenintat, vom face un site unde sa primeasca tratamentul pe care si-l doreste. Pana atunci, cand ai dat drumul la un instrument cum e comment-ul, suporti consecintele si te comporti civilizat. Fara sa te cobori la nivelul analfabetilor care injura anonim la tine pe site. Pe acestia ii ignori si le stergi commenturile ... dar asta costa (admini care sa verifice 24/7 la 2 minute aceste commenturi iar Automarket nu vrea sa cheltuiasca pe asa ceva; prefera sa ameninte)

    Te rog sa iti revizuiesti atitudinea fata de mine. Am foarte putini prieteni adevarati si nu te numeri printre ei.
    0 0
  • prudentul
    despre politeţe
    Atunci când vrei să fi respectat, trebuie ca şi tu să oferi respect celuilalt. Nu doar "Numai noi avem dreptul să vă-njurăm, ameninţăm şi să scuipăm pe voi". Vorbeşte/postează civilizat, nu fii bădăran şi vei vedea că nimeni nu te va ameninţa cu suspendarea comentariilor. Problema nu e cu adminii şi cu costurile impuse ca cineva să urmărească 24/7 comentariile, ci cu educaţia infectă a multor indivizi din societatea asta, dintre care unii nu vor să se comporte normal.

    Nu se comportă normal pentru că nu există sau nu sunt implementate sisteme coercitive, decât pentru situaţii mult mai grave. Eşti pedepsit dacă furi, omori sau tâlhăreşti, dar rămâi neatins dacă arunci gunoaie pe jos sau înjuri pe cineva. Adminul a făcut singurul lucru posibil. A atras atenţia şmecherului din prima postare să-şi revizuiască limbajul, altfel nu va mai avea posibilitatea să posteze. Interesant că pe tine, Theo, nu te-a deranjat mitocănia limbajului celui care postase, ci ai luat foc atuci când i s-a atras atenţia să aibă grijă.

    Îmi dai impresia unui om pentru care dreptatea este doar de o anumită parte. La şcoală tot aşa faci/făceai? Doar elevii au dreptul să scuipe pe profesori? Desigur, "Pentru ca fara noi ei nu ar exista".

    Eu te rog să-ţi revizuieşti atitudinea faţă de respectul reciproc pe care îl datorăm fiecăruia, cel puţin până la proba contrarie. Atunci îmi voi revizui şi eu părerea despre tine. Deocamdată, consider că a nu mă număra printre prietenii tăi este în avantajul meu.

    O zi bună.
    0 0
  • @prudentul
    Te citez:
    "Adminul a făcut singurul lucru posibil. A atras atenţia şmecherului din prima postare să-şi revizuiască limbajul, altfel nu va mai avea posibilitatea să posteze. Interesant că pe tine, Theo, nu te-a deranjat mitocănia limbajului celui care postase, ci ai luat foc atuci când i s-a atras atenţia să aibă grijă."
    ... Si revin:
    "Daca adminii au o politica clara, vor sterge posturile obscene sau nepotrivite. Si ne vor lasa pe noi ceilalti sa ne exprimam liber parerile.
    [...]Pana atunci, cand ai dat drumul la un instrument cum e comment-ul, suporti consecintele si te comporti civilizat. Fara sa te cobori la nivelul analfabetilor care injura anonim la tine pe site. Pe acestia ii ignori si le stergi commenturile."
    M-a deranjat limbajul celui care postase, dar am preferat sa il ignor, sa nu comunic cu el, pentru ca oricum nu ar fi inteles.

    In rest te arunci prea mult in presupuneri nefondate doar ... "for the sake of argument" (scuze, dar nu imi vine acum in minte varianta in romana - sunt prea obosit). Inutil sa mai raspund.

    ===========================================

    Eu astept totusi o reactie pertinenta din partea Automarket. Si vad ca intarzie... Concluziile le trage fiecare.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru