GM si Chrysler isi pot declara falimentul

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 04.12.2008
Conform unor surse de pe piata, GM si Chrysler isi vor declara falimentul daca nu primesc bani de la stat.

GM si Chrysler ar putea sa surprinda pe toata lumea si sa declare falimentul. Motivul este obtinerea unor finantari guvernamentale de urgenta.

Cei trei mari constructori auto americani, General Motors, Chrysler si Ford, au prezentat marti, in Congres, planuri de restructurare si redresare prin care au incercat sa convinga legislativul Statelor Unite sa aprobe finantari de urgenta in cuantum total de circa 34 miliarde de dolari.

General Motors si Chrysler au anuntat ca daca nu primesc lichiditati in aceasta luna vor intra in faliment. Oficialii GM si Chrysler nu au comentat inca asupra ipotezei falimentului.

Zvonurile conform carora cele doua companii si-ar putea declara falimentul au pornit de la undele surse care au dorit sa ramana anonime, motiv pentru care unii specialisti cred ca poate fi vorba si de un joc al gigantilor auto din Detroit.

Mai mult, agentia de evaluare financiara Moody's a scazut ratingul atribuit constructorilor auto americani General Motors si Chrysler, pe motiv ca acestia risca sa intre in incapacitate de plata.

Via | Mediafax

Taguri: Chrysler, GM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru