GM si Ford cer Suediei ajutor pentru Saab si Volvo

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 02.12.2008
Cele doua marci auto de traditie ale Suediei, Volvo si Saab, sunt foarte aproape de a intra in patrimoniul statului.

Gigantii auto americani Ford si GM au cerut oficial ajutor guvernului suedez pentru a asigura supravietuierea celor doua companii auto, Volvo si Saab.

GM, proprietarul Saab, si Ford, care detine Volvo, vor sa asigure celor doua divizii suedeze o situatie financiara solida inainte de a le vinde, in contextul in care cei doi producatori americani de automobile se lupta pentru supravietuire, afectati de probleme mari de lichiditate.

Stephen Odell, CEO Volvo, si Jan-Ake Jonsson, directorul Saab, au purtat o serie de negocieri cu ministrul suedez al Industriilor, Maud Olofsson. Cei doi au cerut Suediei sprijin financiar. Guvernul Suediei a luat in considerare acordarea unui ajutor financiar direct companiilor Saab si Volvo si asigurarea unor garantii pentru imprumuturi.

Mai mult, vestile de ultima ora de pe piata auto arata ca atat Ford cat si GM se gandesc la vanzarea celor doua marci auto,  pentru a face rost de lichiditati. In acest context, nu este exclus sa vedem cum statul suedez va prelua cele doua marci auto.

Via | MotorAuthority

Taguri: Ford, GM, Saab, Volvo

Comentarii (2)

  • Deja sunt enervanti producatorii astia... cu "criza" asta au gasit motiv de cerseala. Frate eu nu m-am dus cu 1000 de euro in showroom la ford si am avut pretentia sa-mi dea Fusion de 10.000 ca sunt sarac si n-am mai mult... pielea mea. Cersetori!!!!
    0 0
  • rebelul
    Ar fi mai bine o nationalizare decat vanzarea catre TATA. Ford si GM sunt in criza, dar in acelasi timp nici produsele lor nu mai sunt atat de competitive cum au fost candva. Deci si-au facut-o cu mana lor. Ma bucura insa ca Volvo nu si-a stricat inca reputatia.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru