Gordon Murray oferă detalii tehnice referitoare la modelul T27

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 29.05.2010
Gordon Murray, omul care a stat în spatele lui McLaren F1, a oferit publicului informaţii tehnice cu privire la micuţul model electric T27.

Gordon Murray, designerul care a stat în spatele modelului McLaren F1, a dat publicităţii detaliile tehnice cu privire la model electric de oraş T27. Maşina designer-ului britanic dispune de un tren de rulare creat în colaborare cu Zytek Automotive. T27 are un propulsor electric care poate dezvolta 33 de cai putere şi este alimentat de un set de baterii litiu-ion.

Micuţul model de oraş poate accelera de la 0 la 100 de km/h în aproximativ 15 secunde, iar viteza maximă cu care poate rula este de 106 km/h. Într-un ciclu combinat emisiile de CO2 ale lui T27 ajung până la 48 de g/km. Această valoare include emisiile degajate de staţiile de încărcare ce furnizează energia electrică pentru întreg ansamblul. În modul urban, valoarea emisiilor de CO2 este de 28 de g/km. Conform detaliilor oferite de Gordon Murray, T27 va avea o autonomie între 129 şi 161 de kilometri.

În prezent, designerul britanic se află în căutarea unui partener de încredere pentru ca modelul T27 să devină realitate.

De asemenea, Murray ne promite că va prezenta un prototip funcţional până în luna aprilie a anului viitor.

Via | Autocar

Comentarii (1)

  • jucarii pt copii
    parca zicea ca -l face cu motor termic ....jucarii pt oameni bogati din londra ...oricum trebuie sa iti mai iei o masina ...pe autostrada ,nu ai ce cauta cu asta ...imbatranesti pana ajungi la destinatie ..asta daca mai ajungi vreodata ....cu 100 km pe ora si autonomie de 120 de km ...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru