Gordon Murray va lansa un micro-car electric revolutionar

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 10.11.2009
Omul din spatele supercarului McLaren F1 pregateste in anii urmatori lansarea unui model electric revolutionar, cunoscut sub numele de cod T27.

Gordon Murray, celebrul designer care a stat in spatele legendarului McLaren F1, a dat publicitatii noi informatii despre proiectul sau, care are ca finalitate un model urban revolutionar. Murray a declarat ca minicar-ul botezat T25 va avea parte si de o versiune electrica, T27, care va fi dezvoltata impreuna cu Zytek Automotive si va fi cea mai eficienta solutie de propulsie alternativa.

Potrivit creatorului sau, viitorul model va oferi emisii mai reduse cu 25% pe durata intregului ciclu de viata comparativ cu actualele vehicule electrice. Raportandu-ne la modelele cu propulsie conventionala, emisiile vor fi cu 67% mai mici. Cifrele se refera la fazele de constructie si de uzare.

Inovatiile modelului T27 nu au fost momentan facute publice insa versiunea electrica va aborda aceeasi structura, cu trei locuri pentru pasageri, o masa redusa, versatilitate si capacitatea de a fi folosit in diverse situatii.

In urmatoarele 16 luni o suma de aproximativ 9 milioane de lire sterline, dintre care jumatate provenind din partea guvernului englez, vor fi investiti in dezvoltarea viitorului micro-car electric T27.

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru