Grupul PSA si-a anuntat pierderile din prima jumatate a anului

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 29.07.2009
Grupul care detine marcile Peugeot si Citroen a inregistrat pierderi in valoare de 962 milioane de euro in primele sase luni ale acestui an, din cauza faptului ca vanzarile au scazut cu 21.8 procente, iar costurile au ramas la acelasi nivel.

Francezii de la PSA, detinatorii marcilor Peugeot si Citroen, au anuntat pierderile inregistrate in prima jumatate a anului 2009. Situatia economica mondiala a generat pierderi de 962 de milioane de euro in cadrul grupului PSA in primele sase luni ale acestui an, perioada critica a crizei financiare. In prima jumatate a anului trecut, grupul PSA a inregistrat un profit net de 733 milioane de euro, dar a incheiat anul financiar 2008 cu o pierdere de 343 milioane de euro, deoarece sfarsitul anului financiar 2008 a marcat debutul crizei financiare.

Oficialii PSA se asteapta sa aiba vanzari in scadere chiar si in anul 2010, previziunile francezilor marcand o revenire pe profit abia la sfarsitul anului fiscal 2010. PSA estimeaza o pierdere operationala de circa 1-2 miliarde de euro in decursul anului fiscal 2009, in conditiile in care se astepta la o pierdere de 826 de milioane de euro in primele sase luni ale anului 2009. Aceste pierderi au aparut din cauza faptului ca vanzarile au scazut cu 21.8 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Via | AFP (inreg.)

Taguri: Citroen, Peugeot

Comentarii (4)

  • Copilul meu
    Nu pot intelege cum Renault nu da faliment odata! Cum PSA care face masini care se pot compara cu cele germane are probleme si rablele renault supravietuieste!?
    2 4
  • LauCalin
    PSA
    Pentru ca Renault are masini low cost. Adica Dacia. Si astea se vand cel mai bine pe timp de criza. Uite cum se vinde in Germania de exemplu. In astfel de situatii nu faci bani cu masini cu tehnologie avansata, adica mai scumpe.
    2 0
  • Iti raspund eu la prima intrebare.Pt ca renault apartine de statul francez acum cateva luni la TV au fost niste stiri legate de statul francez care baga bani in renault acest lucru fiind o ilegalitate in UE.
    1 1
  • Copilul meu
    Mersi Gogule!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru