Grupul Volkswagen devine Auto Union?

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 30.07.2009
Dupa integrarea Porsche in cadrul Volkswagen, denumirea oficiala a grupului ar putea fi Auto Union.

Grupul Volkswagen (VAG), al doilea constructor auto la nivel mondial dupa Toyota, si-ar putea schimba numele oficial dupa intrarea marcii Porsche in portofoliu. Noul nume nu va fi o premiera si va insemna o revenire la radacini: Auto Union. Informatia a fost confirmata de Martin Winterkorn, presedintele VAG.

"Exista multe variante pe care le luam in calcul, una dintre acestea fiind "Auto Union", insa nu s-a luat o decizie in acest sens. E mult prea devreme", a declarat Winterkorn intr-un interviu acordat cotidianului german Bild. Dupa ce Porsche va deveni brand al Grupului, VAG va include Volkswagen, Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Skoda, Seat si Porsche.

Pe de alta parte, seful grupului german a repus pe tapet problema pozitiei acestuia la nivel mondial, sustinand ca intrarea Porsche in cadrul grupului ar putea duce VAG pe prima pozitie la nivel mondial peste cativa ani: "Sunt mai mult decat convins acum ca, atragandu-i pe cei de la Porsche langa noi, avem toate posibilitatile si fortele pentru a deveni numarul unu la nivel mondial", spune Winterkorn.

Denumirea Auto Union a fost utilizata pentru prima data in 1932, cand grupul format din marcile Audi, DKW, Horch si Wanderer producea masini proiectate de Ferdinand Porsche.

Auto Union a rezistat pana in 1985, cand marca Auto Union Audi a devenit doar "Audi".

via | Ilsole24ore

Comentarii (1)

  • wow
    e interesant sa vad cum se schimba lumea auto. interesanta e si ideea redenumirii inapoi in Auto Union.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru