GTA 4 starneste furia asociatiilor civice din SUA

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 05.05.2008
Din cauza faptului ca personajul principal al GTA 4 conduce beat masina, asociatiile americane riposteaza dur.

Esential

10.000.000 de copii ale jocului GTA 4 au fost vandute intr-o singura saptamana in lume.

Nici nu a aparut bine pe piata, ca GTA 4, ultimul episod al seriei Grand Theft Auto dezvoltata de Rockstar Games, are deja contestatari. Modul "Drunk", cu care fiecare jucator poate sa faca cunostinta si prin care personajul principal al jocului conduce masina beat, a atras reactii dure din partea unor asociatii care militeaza pentru constientizarea soferilor in ceea ce prveste alcoolul la volan.

Astfel, dupa ce intr-o saptamana au fost vandute nu mai putin de zece milioane de copii ale jocului, asociatia MADD a emis un comunicat dur la adresa producatorilor sai in care acestia sunt somati sa schimbe ratingul jocului din "Mature" in "Adults Only".

"In fiecare an, aproape 13.500 de oameni sunt ucisi in accidente provocate de soferi aflati sub influenta alcoolului si alti 500.000 sufera rani grave din aceeasi cauza. Din acest motiv, Asociatia MADD este foarte dezamagita de decizia producatorilor jocului Grand Theft Auto 4 de a include un modul in care jucatorii trebuie sa conduca beti.

Condusul sub influenta alcoolului nu e un joc si nu e o gluma. Vorbim de o alegere voita, de o infractiune violenta si de o actiune care se poate preveni 100%. MADD someaza Comisia de Rating Software sa reclasifice Grand Theft Auto 4 si sa il aseze intre jocurile pentru adulti (Adults Only), un pas inainte fata de actualul rating (Mature) si doreste ca producatorul jocului sa opreasca distributia acestuia - daca nu datorita responsabilitatii in societate macar pentru respectul fata de milioanele de victime/supravietuitori ai accidentelor provocate de soferi aflati sub influenta alcoolului", se arata in comunicatul MADD.

Discutia este extrem de ampla iar reactia MADD a declansat o recatie in lant a unor alte asociatii americane care pregatesc atacuri la adresa faptului ca GTA 4 implica scene de violenta, furt sau infractiuni criminale.

via | Leblogauto

Taguri: GTA, GTA 4

Comentarii (4)

  • IETE NA...
    Si marmota... Asta e o problema?...
    0 0
  • Fassss
    mai bine te joci DRUNK, decat sa experimentezi real live! Sunt jocuri si mai teribile si dezgustatoare, de care nu se ia nimeni. Aceasta este doar o modalitate de promovare a asociatiei MADD (numele o prezinta mai bine), si o promovare mai buna a jocului, chiar vreau sa vad si eu ce inseamna modul drunk....daca nu era scandal pe tema asta, cine stia ca este asa ceva in joc?
    1 0
  • bbbobbbo
    titlul si greseala
    nu-mi vine sa cred ca stirea asta dateaza din 5 mai si nimeni (nici macar autorul) nu a observat greseala grosolana din titlu... (i.e., lipseste un "i" din "asociatile")
    0 0
  • ady_bazatu32
    gta
    MAA va rog ajutatima sa schot gta luatimi id ady_bazatu32 si sunetimi cum sa schot gta va rog luatill k de 2 ani tot ma chinui sa schot dar nu pot
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru