Primul supercar spaniol a fost dezvaluit oficial: iata-l pe GTA Spano

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 04.05.2009
Spaniolii de la GTA Motor si-au prezentat primul supercar, pe care l-au intitulat Spano. Acesta are un motor V10 care dezvolta 780 CP si poate atinge o viteza de peste 350 km/h.

GTA Motor a prezentat modelul Spano in cadrul unui eveniment din Valencia. Primul supercar spaniol are un motor V10 de 8.3 litri, ce provine de la Dodge Viper si dezvolta 780 CP. Cuplul motor dezvoltat de aceasta unitate se ridica la 920 Nm. Optional, spaniolii ofera o versiune alimentata cu bio-etanol, care dezvolta 840 CP.

Sasiul acestui model este costruit din fibra de carbon, titan si Kevlar. Astfel, sasiul lui Spano cantareste numai 56 de kilograme, iar intregul supercar are o masa de doar 1.350 kilograme. Astfel, modelul poate accelera de la 0 la 100 km/h in 2.9 secunde si poate atinge o viteza maxima de peste 350 km/h.

GTA Spano are o transmisie manuala cu sapte trepte dar poate fi echipata cu o transmisie secventiala cu sapte trepte, care poate fi comandata de la un levier de comanda traditional sau de la padelele montate pe volan. Modelul este echipat cu discuri de frana de 380 milimetri, care sunt fabricate din compozite ceramice, iar fiecare etrier are sase pistonase. Suspensia acestui model este ajustabila, iar sistemul de control al tractiunii este extrem de avansat.

Interiorul acestui supercar este creat cu gandul la functionalitate si este complet diferit de aspectul futurist al exteriorului.

Modelul beneficiaza de un display LCD care poate fi folosit pentru a urmari imagini surprinse de camera video activata la cuplarea marsalierului. Modelul are doua spatii pentru transportul bagajelor – unul cu o capacitate de 100 litri, amplasat in fata si unul de 200 litri, amplasat in spate.

Via | Diablomotor

Comentarii (2)

  • arata bine...de departe
    din cate vad spaniolii nu prea le au cu designul futurist, ori nici macar cu un design care sa atraga. mi se pare ca arata bine masina doar de departe vazuta, de aproape ma cam lasa rece.
    0 1
  • ClareJoyner21
    answer this post
    If you are willing to buy real estate, you would have to get the personal loans. Furthermore, my mother usually uses a consolidation loan, which seems to be really reliable.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru