O crima scoate GTA 4 din magazinele din Thailanda

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 05.08.2008
Autoritatile thailandeze au hotarat sa suspende vanzarea jocului Grand Theft Auto 4 dupa o crima care a ingrozit Thailanda.

autoritatile din Thailanda au hotarat sa scoata de la vanzarea din magazine jocul GTA 4 (Grand Theft Auto 4) dupa ce un tanar a jefuit si ucis un taximetrist in centrul capitalei Bangkok.

Dupa ce a fost prins de politie in timp ce conducea taxiul in marsarier pe unul dintre bulevardele orasului, adolescentul de 19 ani a sustinut ca nu a dorit decat sa interpreteze o scena din celebrul joc al celor de la Rockstar Games, incercand sa afle daca o masina este atat de usor de furat pe cat pare in GTA 4. Soferul taxiului se afla, fara viata, legat pe bancheta din spate a masinii. Supus imediat la un test medical psihiatric, tanarul a dovedit ca este perfect sanatos din punct de vedere mental.

In urma evenimentelor de sambata, guvernul thailandez a hotarat ca toate copiile nevandute inca ale jocului sa fie retrase de pe rafturi. "Era doar o chestiune de timp pana cand sa apara astfel de evenimente. Bomba a explodat si situatia ar putea deveni si mai grava. Astazi vorbim de un sofer de taxi, maine ar putea fi vorba insa de un patron de magazin", sustine unul dintre purtatorii de cuvant ai politiei statului asiatic.

Nu este pentru prima data cand jocul celor de la Rockstar este contestat, asociatiile civice din SUA protestand, imediat dupa lansarea acestuia , pentru faptul ca personajul principal al jocului conduce masina beat si fiind, astfel, un model prost pentru adolescenti.

via | Kotaku

Comentarii (5)

  • n-am carnet
    interesant...
    cum privesc autoritatile tailandeze importanta unei vieti de om. "Astazi vorbim de un sofer de taxi, maine ar putea fi vorba insa de un patron de magazin" Adica na, sofer de taxi ca sofer de taxi... dar daca moare un patron de magazin... auzi ma?! patron de magazin!!1! :))
    5 0
  • reply
    nu cred ca s-a dorit o comparatie intre sofer de taxi si patron de magazin ci doar anticiparea trnaspunerii in realitate a ceea ce se intampla in joc : acolo personajul principal jefuieste taxiuri, oameni de pe strada dar si magazine.
    Este o mare diferenta intre talharie si jaf armat...
    parerea mea....:)
    2 0
  • feel the difference
    psihic
    e un semnal de alarma insa e o justificare puerila si a criminalului si a autoritatilor. e cumva prima crima comisa impotriva unui taximetrist ? daca transpui in realitate intrebarea: e chiar asa de usor sa furi o masina sau sa omori un om ? ar trebui sa te exilezi pe o insula pustie pt ca reprezinti un pericol social
    2 0
  • Cristi
    "Supus imediat la un test medical psihiatric, tanarul a dovedit ca este perfect sanatos din punct de vedere mental."
    Cum sa fii perfect sanatos dpdv mental si sa faci o crima de genul acesta inspirandu-te dintr-un joc ? Prostie
    3 0
  • gta 4
    CINE ARE GTA 4 SAMI DEA BUZZ PE DITA.ROBY E ADRESSA MEA SI DACA AVETI SI SAMI SPUNETI DE UNDE SUNTETI SI DACA AVETI GTA 4 EU IL CUMPAR CU 160
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru