Guvernul francez taie primele sefilor Renault si PSA

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 22.01.2009
Guvernul de la Paris a asigurat stabilitatea financiara in industria auto franceza, in schimbul unor reguli impuse sefilor producatorilor auto.

Esential

6 miliarde de euro va oferi guvernul francez industriei auto din Hexagon.

Guvernul francez a oferit un sprijin de 6 miliarde de euro pentru industria auto din tara. Executivul condus de Francois Fillon a avertizat sefii Renault si Peugeot Citroen ca suma de bani pompata in industria auto presupune un raspuns maxim de performanta din partea lor.

Mai mult, guvernul de Paris a avertizat producatorii ca atata timp cat sunt alimentati de banii contribuabililor sa nu se gandeasca sa mute productia din Franta sau sa disponibilizeze angajati. In plus, guvernantii francezi au cerut boss-ilor Renault, Citroen si Peugeot sa renunte la bonusurile anuale, atata timp cat economia se afla intr-o perioada critica.

Renault a raspuns la aceasta chestiune, spunand ca inca de acum sapte luni s-a luat decizia ca managerii sa nu fie renumerati in plus. De cealalta parte, oficialii PSA au anuntat ca decizia primelor pentru manageri se va lua in momentul in care vor avea rezultatele financiare pentru 2008.

Via | Autoblog

Comentarii (2)

  • Uite ca se poate in alta tara daca a zis guvernu ceva toti stau drepti si fac cum vrea statu la noi daca renault zice mentineti taxa ca altfel plecam si vrem si spaga inapoi raspunsul este: sigur nici o problema mai tinem taxa cativa ani.Romania e o tara atipica
    0 0
  • gig-contra
    pt gigi
    gigi, mergi in germania si ia-ti un bmw la mana a 7-a cu 200.000 km.
    Tu nu vezi ce harburi sunt pe soselele tarii, nu am mai vazut de la revolutie asa ceva: Opel Kadett, Golf 2 si 3, renault 5 si mult multe harburi de 15-20 ani.
    Din pacate romanul e prost: nu se gandeste ca nu va avea bani sa intretina aceste masini, care se strica in prostie.
    Se imbogatesc samsarii de masini si nici macar nu platesc impozit.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru