Hammond le cere scuze mexicanilor, dar ia apărarea Top Gear

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 22.02.2011
Richard Hammond a decis să lămurească publicul, după ce a fost pus la zid pentru înşiruirea unor stereotipuri jenante, adresate mexicanilor.

După ce a fost pus la zid pentru acuzaţiile calomnioase aduse poporului şi culturii mexicane, Richard Hammond, mezinul trio-ului celebru Top Gear, iese la rampă cu o serie de lămuriri. Pe parcursul unei emisiuni difuzate la finele lunii ianuarie, Hammond a descris poporul mexican ca fiind "leneş, supraponderal, incapabil, plin de sine, aplecat deasupra unui gard şi privind ore în şir la un cactus, îmbrăcat cu o pătură găurită în mijloc."

Astăzi, moderatorul britanic şi-a recunoscut greşeala, dar a luat apărarea show-ului în care activează. "Unul din motivele pentru care Top Gear funcţionează este faptul că suntem trei băieţi obişnuiţi, dar diferiţi. Vă puteţi identifica cu unul dintre noi foarte uşor, fie că este vorba de vârstă, comportament, prezentare sau maniere. Una dintre trăsăturile noastre comune este însă sinceritatea. Şi uneori obrăznicia. Dar, oare cine nu este obraznic?"

Hammond a continuat: "Iubim ceea ce facem şi muncim foarte mult pentru asta.

Suntem foarte mulţumiţi de faptul că putem comunica mesajul nostru unei mase mari de oameni. Încă ne străduim să facem emisiuni cât mai bune. Atunci când am pornit la drum cu Top Gear nu ne-am propus să fim atât de faimoşi, doar am încercat să facem cel mai bun show de profil, alături de oamenii din spatele camerelor de filmat. Acelaşi lucru vom încerca să facem şi în continuare."

Pe pagina sa de Facebook, Hammond a lămurit incidentul: "M-am referit la acele personaje animate din filmele western, pe care toţi le-am văzut când eram copii. Regret că am jignit pe cineva. Într-adevăr, folosim multe stereotipuri în emisiunile noastre. Şi da, uneori aceste stereotipuri pot fi interpretate greşit. uneori însă tocmai aceste lucruri stârnesc amuzamentul, iar noi, în fond, asta ne propunem să facem. BBC a fost de acord să ne lase să folosim acest tip de umor."

via | drive

Comentarii (2)

  • ghici ciuperca ce-i
    leneş, mandru, incapabil, plin de sine, aplecat deasupra unui gratar cu mici, îmbrăcat cu tricou alb pata de bere si cu nelipsitu-i lant de aur la gat si crucea de aur cat cea din varful mitropoliei şi privind ore în şir la un fund de don'soara
    32 2
  • Decimus4u
    Stiu eu
    Este cumva pleava societatii si scursura Indiei? Este cumva cel care a scapat de deportarea lui Antonescu?
    Cred ca stiu!!! Sunt imputitii de tigani si nu rromi si nu romani cu cred ei ca sunt...sunt tigani imputiti si jegosii planetei...
    Daca as avea putere cred ca i-as face sapun pe toti....

    Bafta!!!
    29 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru