Top Gear, acuzaţi de xenofobie de Ambasada Mexicului

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 03.02.2011
Ultimul episod Top Gear a generat un scandal de proporţii la nivel internaţional. Diplomaţii mexicani s-au arătat revoltaţi de injuriile formulate de Hammond în cadrul emisiunii.

Cel mai nou episod al show-ului britanic Top Gear, prezentat weekendul acesta, a născut din nou o serie lungă de controverse. Cei trei moderatori, May, Hammond şi Clarkson, au vorbit, vreme de un minut, despre supercarul mexican Mastretta, folosind cuvinte jignitoare la adresa poporului mexican.

Inculpatul este de această dată Hammond, care a afirmat că maşinile reflectă trăsăturile poporului. Aşadar, "un model mexican nu poate fi decât leneş, supraponderal, incapabil, plin de sine, aplecat deasupra unui gard şi privind ore în şir la un cactus, îmbrăcat cu o pătură găurită în mijloc."

Ca şi când toate acestea nu ar fi fost de ajuns, Clarkson l-a insultat personal şi pe ambasadorul Mexicului, Eduardo Medina Mora, despre care a declarat că nu se va arăta afectat de cuvintele colegului său pentru că la ora difuzării emisiunii "stă tolănit pe scaun, sforăind cu telecomanda în mână."

Ambasadorul a formulat imediat o plângere postului de televiziune BBC, în care declară: "Prezentatorii programului au folosit insulte revoltătoare, vulgare şi de neiertat pentru a descrie poporul mexian, cultura lor şi chiar reprezentanţii lor în Marea Britanie.

Deşi discuţiile informale sunt o trăsătură aparte a emisiunii, umorul nu poate justifica xenofobia. Nu este o chestiune de gust, ci una de principii de bază", a încheiat Medina Mora.

Reacţia promptă a ambasadorului a fost urmată de reacţii dure şi în ţara sa de origine, publicul mexican fiind vizibil afectat de remarcile celor trei prezentatori. "Aceşti oameni sunt inculţi şi ignoranţi. Cu siguranţă nu au văzut frumuseţea ţării noastre. Este trist că trăiesc alături de oameni din toată lumea, dar se comportă precum Hitler la televizor", au titrat publicaţiile locale.

BBC a luat la cunoştinţă despre plângerile publicului şi intenţionează să îşi ceară scuze pentru jignirile formulate în cadrul episodului transmis weekendul trecut.

Comentarii (16)

  • da, bine... si de romania au zic ca-i plina de tigani ... si s-au inselat evident, ca baietii sunt plecati in europa de vest cu "trburi" ;)

    offtopic : niste oameni, biznismeni de succes stabiliti in spania imi povesteau cum si-au adus niste prieteni spanioli sa vada "frumusetile" patriei. Intrand intr-un magazin de tzoale din piata unirii ( ca s anu facem reclama ) acei spanioli au excalamat mirati:
    " dar aici de ce nu sunt tigani in magazine, nu este paza .. "
    caracterizeaza bine modul cum suntem vazuti in afara .... si ia ghici cine sunt "tiganii" din SUA :P
    16 1
  • Alex Radoi
    Vaaaai...
    Doamne, ce idioti, nu poti sa nu-i iubesti..! :))) Cei mai tari!
    5 13
  • Ma asteptam la asta
    Cand am vazut ultimul episod al TopGear luni seara, imediat m-am gandit ca vor fi luati in colimator de catre ceva asociatii/fundatii/organizatii :)))
    Ce ma dispera pe mine este ca unii nu inteleg pamfletul si satira...oameni ingusti!
    Cred ca pe cei de la TopGear ii doare fix acolo unde nu bate niciodata soarele de ce critici le sunt aduse.
    10 15
  • TopGear
    Cine nu intelege umorul lor nu are ce cauta in audienta lor.
    Aceleasi lucruri le spun si despre alte popoare , dar acele popoare au simtul umorului ,despre olandezi ziceau ca sunt drogati , si fac misto chiar si de englezi in cele mai multe cazuri, sa nu mai zic de francezi, asa ca prieteni meximcani "chill out and enjoy" pana la urma au zis vreo minciuna?
    10 14
  • Caterinca
    Adevarul e ca au facut o caterinca de milioane, de mexicani, nu stiu cat de mult au meritat asta mexicanii dar intr-un fel ciudat cred ca au dreptate, ma bucur pt ei ca au facut o masina sport dar ..... nu sunt de parere ca trebuia promovat prin Top Gear ..... imi plac la nebunie baietii de la top gear dar au cam depasit limita chiar daca o mare parte au dreptate.
    16 2
  • Bogdan
    x
    Eu cred ca sezonul asta o sa plece in mexic....se para ca s-a uitat un mexican pana la urma:))
    1 0
  • raraavis
    sal
    sunt englezi,deci sunt porci,cui ii pasa
    9 2
  • Mdaaa
    Depasesc masura bunului simt de multe ori si ies din categoria glume. Practic devin nesimtiti de-a binelea dar au si partile lor bune pentru care sunt tolerati.
    Ar fi bine sa ramana in "sfera" glumelor pentru ca le sta mai bine.
    10 3
  • cristi_fulger
    HIDOSII vorbesc....
    Sunt niste rapanosi urati cu draci si diformi acesti prezentatori. Se iau de toate marcile premium si numai jegurile lor britanice sunt bune. Mie unul mi-e sila sa ma uit la aceasta emisiune numai cat pe vad fetele respingatoare. Prosti si ordinari....
    9 9
  • toparlani cu comportament discretionari
    Presentatorii de la TopGear sunt niste baieti foarte simpatici.

    Asta la prima vedere. La o vedere mai atenta sunt un fel de toparlani aroganti, cu ceva lacune de educatie.

    Din pacate asistam la emisiuni toparlanesti din cele mai diverse parti ale globului - si chiar din state dezvoltate --- asa ca e o tendinta globala manifestarea asta manelisto-carcotasa.

    Pacat ca foarte multi copii cred ca asta inseamna sa fi smecher si sa-ti mearga bine in viata... Cred ca asta e si scopul, sa zapaceasca copiii, fiindca astfel ii pot manipula cu mistocareli ieftine si vorbaraie hahaita. Pana se maturizeaza omul si pricepe ca e vorba de proasta crestere si toparlanism, ei si-au atins scopul.
    7 6
  • Deşi discuţiile cazuale....
    ati tradus englezescul "casual" ca si cazual?????

    Fratilor "casual talk"...discutie informala, familiala, relaxata...dar CAZUALA? E gresit ca si adaptare dar nici propozitia nu are sens.

    tot . . . On topic: au sarit parleazaul de data asta. Iar cand ai de-a face cu un popor atins de sentimentul inferioritatii iese un mare k.k. In sua sunt excat asa cum sunt descrisi: mici, murdari si urati si fac majoritatea muncilor mici, murdare si...urate. Geaba prin telenovele ei sunt mai frumosii ca zeii greci iar ele mai frumoase decat...alegeti voi ce; 'geaba!
    6 5
  • @ gelu
    Cel mai bogat om din lume ( Carlos Slim ) vine din Mexic si are o avere de 70 miliarde $
    http://noir.bloomberg.com/apps/news?pid=newsarchive&sid=aEkN5SYSLCys
    5 11
  • @@
    si legatura e...?
    6 6
  • top gear sunt niste idoti increzutii , lipsiti de bun simt , linsi in c.. de o audinta tampita care cica le intelege umorul lor de kkt ..... lasa razvanis ca nu tre sa fi prost neaparat daca nu gusti umorul lor care se bazeaza numai pe jigniri in stanga si in dreapta
    Sa spui despre mexicani ca sunt lenesi chiar dovedeste ca nu sti nimic despre ei ........ locuiesc la NY , unde sun f multi si pot sa zic ca sunt cei mai muncitori din toate natiile de pe aici
    am fost in Mexic si i-am vazut si acolo si am respect pt ei , muncesc mult si greu
    ..... deci , nea Vasile Clarkson veze-ti de natia ta de uratanii roscatii betivani si scandalagii cu femei ce arata ca puii de la Avicola dupa ce au fost opariti
    a iti bate joc de o intreaga natiune denota mare marlanie si lipsa de lipsa de caracter
    de ce nu-si bat joc de buha aia de regina a lor ?
    e mai umoristic sa razi de altii
    niste papitzoi
    3 4
  • minciunica
    @Mihai daca prin mexicani ai vrut sa zici romi, iar NY este prescurtarea ta pentru Strehaia, da te cred esti de acolo. ;)

    PS mai minte lumea, dar nici chiar asa
    2 2
  • bravo
    Bravo lor pt emisiunile senzationale pe care le fac,pt audienta si influenta pe care o genereaza. E o emisiune extraordinara,rad chiar si de ei dar multa lume uita asta,astept cu nerabdare emisiunea in care se vor lua de arabi,sa vedem daca ii tine!!!!!:))))))))
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru