Salonul Auto de la Frankfurt 2013

Hankook vine la Frankfurt cu un pneu fără aer

Publicat Luni, 09.09.2013
de Sebastian Toma
Comenteaza 4
Hankook vine la Frankfurt cu un pneu fără aer - Poza 1
Hankook vine la Frankfurt cu un pneu fără aer - Poza 2
Hankook va aduce la Salonul Auto de la Frankfurt un automobil echipat cu pneuri fără aer. Respectivele anvelope se numesc i-Flex şi sunt încă în versiunea concept.

Hankook vine la Salonul Auto de la Frankfurt cu i-Flex, un pneu care funcţionează fără aer. Acesta nu reprezintă o premieră în industria anvelopelor, concepte similare fiind prezentate în trecut de producători precum Bridgestone şi Michelin. Conceptul lui i-Flex prezintă un pneu care nu poate să facă pană, este mai uşor decât o combinaţie convenţională de pneu şi jantă şi oferă un nivel mai mare de absorbţie a şocurilor de la drum graţie structurii sale speciale. Împreună, aceste atribute îl fac pe i-Flex să ofere un consum mai bun de carburant şi un nivel semnificativ redus de vibraţii şi zgomot.

Mai mult decât atât, pneul i-Flex este recliclabil în proporţie de 95%, deoarece este fabricat din materiale sintetice derivate din poliuretan. Un alt secret pentru masa redusă a noului pneu este legat de jante, acestea fiind produse împreună cu anvelopele. Ceilalţi producători de anvelope care au prezentat concepte similare au urmat şi ei acelaşi drum, legând respectivele pneuri de jante pentru a asigura rezistenţa necesară susţinerii masei unui automobil modern.

În cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, Hankook vine cu o anvelopă de 155/90 R14, care echipează un Volkswagen Up!.

Urmareste Automarket
Cei de la Hankook lucrează la încă un pneu inovator, capabil să-şi transforme profilul. Această anvelopă îşi poate schimba strucutura internă în funcţie de diferite condiţii de conducere, putând fi adaptată de la conducerea în oraş la conducerea pe pistă şi invers.
Tehnologia se numeşte eMembrane şi este dezvoltată împreună cu specialiştii de la Universitatea din Cincinatti.

Via MotorAuthority


Comentarii (4)

  • E-membrane este intr-adevar o inventie deosebita.
    12 1
  • In gropile noastre o functiona?
    In rest este inovant.
    8 2
  • Hankook
    Nu e destinat Romaniei,de altfel toti care discutati pe aici de anumite lucruri si le puneti in contextul Romaniei nu dau randament,intai infrastructura apoi tehnologia de afara,aia scot un consum relativ mic cu un x5 fiindca au strazi netede "plutesti pe ele"la noi si cele asfaltate is denivelate,cu griblura sau pline de santuri.Dar romanul sa plateasca taxe de drum si impozite cat mai mari,drumuri cand? macar peste 20 de ani sa avem si noi o autostrada facuta de la un capat la altul al tarii.
    9 1
  • gabi_o
    Pai nu vedeti ca in clipul de prezentare soseaua este din sticla? Noi nu avem asfalt daramite sticla!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru