Honda face un recall de 528.000 unităţi în SUA

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 25.10.2010
Peste 500.000 de unităţi ale monovolumului Honda Odyssey vor fi rechemate în service în Statele Unite ale Americii pentru înlocuirea unei garnituri la pompa de frână principală.

Divizia americană a mărcii Honda va opera o rechemare în service pe piaţa internă. Mai precis, aceştia vor rechema 528.000 unităţi produse de Honda Motor Co. pentru înlocuirea unei garnituri de la pompa centrală de frână. Problema apare de la furnizorul japonezilor, ADVICS Co., o companie japoneză cu sediul în Statele Unite ale Americii, care furnizează componente de acest gen şi este responsabilă şi de recall-ul celor de la Toyota pentru aceeaşi problemă. Potrivit celor de la Honda, recall-ul este realizat pentru a preveni probleme cu frânele în cazul în care lichidul de frână este schimbat cu alt tip de lichid, incompatibil cu cel recomandat de producător.

Japonezii de la Honda vor face un recall pentru a repara o piesă care nu este defectă, dar care s-ar putea defecta dacă utilizatorul nu le respectă indicaţiile de service. Cei de la Toyota au operat un recall de 1.5 milioane de unităţi din cauza aceleiaşi probleme. Nu există niciun accident cauzat de această potenţială problemă.

Garnitura respectivă cedează în timp şi se manifestă prin pierderi de lichid de frână şi cedarea treptată a eficienţei sistemului de frânare hidraulic. În caz de urgenţă, şoferul are la dispoziţie sistemul de frânare care acţionează roţile din spate şi nu utilizează lichid de frână pentru a opera tamburii de pe puntea spate.

Recall-ul afectează doar modelele produse între 2005 şi 2007 şi vizează Honda Odysses şi Acura RL. Furnizorul a schimbat în 2007 modul de fabricaţie al garniturii respective, lucru care permite utilizarea mai multor tipuri de lichid de frână. Clienţii vor fi avertizaţi în cazul unei probleme iminente prin intermediul martorului luminos din bord care se aprinde la detectarea unei cantităţi scăzute de lichid de frână în rezervorul dedicat. Oficialii Honda nu au anunţat costurile implicate de acest recall.Utilizarea lichidului de frână recomandat de constructor nu implică niciun risc pentru client.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (2)

  • Si Alfa Romeo a rechemat in service modelul Giulietta
    Alfa Romeo Giulietta: Se ha detectado que los silent blocks de la suspensión trasera están mal encajados en algunas unidades, lo que podría derivar en problemas de control y riesgo de sufrir un accidente. Alfa Romeo se encargará de avisar a los propietarios de los vehículos afectados para solucionar el fallo .
    2 0
  • legendara fiabilitate japoneza
    no comment
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru