Honda: "Insight nu seamana deloc cu Prius!"

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 14.08.2009
Un oficial Honda a declarat ca noul hibrid Insight nu a copiat designul rivalului Toyota Prius. Japonezul sustine insa ca arhitectura hibridelor poate duce uneori la similaritati.

Atunci cand a debutat pe piata mondiala, Honda Insight a fost privita cu scepticism de specialistii auto si criticata pentru faptul ca imprumuta din liniile de design ale modelului rival Toyota Prius. Treptat criticile s-au amplificat pana in punctul in care Honda a fost acuzata de plagiat.

Similaritatile de design au fost comentate recent de Nobuki Ebisawa, director general al centrului de cercetare si dezvoltare Honda, care a afirmat: "Noi credem ca produsul nostru nu seamana absolut deloc cu Prius. Ar putea exista o serie de linii comune la nivelul acoperisului, dar modelele sunt clar diferite."

Ebisawa a sustinut ca Insight pastreaza o filosofie de design Honda, putand fi comparata cu modelele pe pile de combustibil, CRX si Clarity. Oficialul japonez a sustinut faptul ca imbunatatirea coeficientului aerodinamic si instalarea trenului de rulare electric-benzina poate crea similaritati de design, dar a adaugat ca pentru nasterea noului Insight, cei care au trasat liniile exterioare au folosit ca sursa de inspiratie filosofia DNA.

In luna iulie, Toyota si Honda si-au disputat intens suprematia pe piata japoneza a modelelor hibride, publicul nipon alegand 27.712 unitati Prius si doar 10.210 unitati Insight.

via | 4wheelsnews

Comentarii (9)

  • Stelian_Opincariu
    De la o posta se vede ca seamana. Japonezii vorbesc , ei care sunt total lipsiti de inspiratie.............
    7 21
  • au un profil asemanator dintr-un singur motiv - forma aceasta este cea mai aerodinamica forma pentru o masina de 5 locuri.
    13 1
  • Stelian_Opincariu
    @noname00
    Esti bun.........pe cuvant ca nu ne dadeam seama ca aceasta este ceea mai aerodinamica forma.

    PS
    Vezi bine prin ochelarii aia?
    3 17
  • Niste coelgi din presa online au testat acest model si spun ca forma este dictata de asa zisa coada Kamm, numita dupa inventatorul Wunibald Kamm, element care faciliteaza mult aerodinamica. ambele modele il au si de aici asemanarea flagranta. Nu Toyota a inventat aceasta forma...
    7 1
  • Stelian
    ...incepi sa sari calul.

    @noname00 are dreptate intr-o anumita proportie. E clar ca nu aceasta este linia cea mai aerodinamica pentru o masina (cu 5 locuri). Dar obtine maximum in conditiile date...adica, este compromisul optim. Nu e singurul domeniu in care asemanarile sunt date de legile fizicii, vezi avioanele (Tupolev 144, Concorde) si, mai mult, cele doua navete spatiale (Endeavour-ul american si Buran-ul rusesc)
    @gigel a avut bunul simt sa se intereseze si sa-ti de-a mura'n gura informatia necesara. Lucru pe care, inainte sa da-i cu bata'n balta, il puteai face chiar tu.
    7 2
  • copilasi
    Primul INSIGHT din 1999 avea forma:

    < http://www.carbodydesign.com/archive/2008/09/07-honda-insight-preview/Honda-Insight-lg.jpg >

    iar in 1997, primul PRIUS era sedan :)

    < http://www.modernracer.com/memfeatures/historyofthehybrid/toyotaprius20001.jpg >

    ha ha ha..............e greu sa cauti cu GOOGLE IMAGINI !!!
    off...........
    8 1
  • and?
    bravo...si?

    care e faza?
    0 7
  • Stelian_Opincariu
    @roland_st
    roland_st si noname00 se pot lua de mana........sunt atat de destepti.........
    3 9
  • Rodallega
    Japonezi lipsiti de imaginatie?
    "Japonezii vorbesc , ei care sunt total lipsiti de inspiratie............."
    Are dreptate ca doar Honda Civic si restilizatul Type R sunt foarte naspa inspiratie 0 pe langa un Golf de-a dreptul specatculos:)))))....O Mazda 6 cu niste linii extraordinare pe langa un Seria 3 care a primit vreo 2-3 facelifturi pt ca oamenilor nu le placea cum arata(nu vb despre cefele groase care cumpara BMW pt sigla si isi impun singurul neuron treaz sa spuna ca seria 3 e o masina frumoasa)...o Mazda RX-8 este chiar naspa.......un nissan GT-R cu niste linii simpliste....o acura....un infiniti.....un lexus.....Stiu ca sunteti obsedati de masini nemtesti si bla bla bla....dar lasati-o mai moale.....ca daca va ganditi bine orice masina nemteasca are un rival japonez/britanic mult mai bun....din f multe puncte de vedere:D
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru