Honda lanseaza Accord Type S la Geneva

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 05.02.2009
Cei care isi doreau un diesel mai puternic pe noua generatie Honda Accord, vor primi la Geneva un propulsor ce dezvolta 180 de cai putere si 380 Nm.

Esential

180 cai putere dezvolta noul motor diesel i-DTEC.
380 de Nm este valoarea maxima a cuplului motor in cazul noii Honda Accord Type S.

Japonezii de la Honda vor aduce anul acesta la Salonul Auto de la Geneva o versiune noua a deja celebrului model Accord. Este vorba despre o surpriza pentru fanii motoarelor diesel, care vor primi mai multa putere din partea unitatii i-DTEC.

Este vorba de fapt despre o versiune imbunatatita a motorului de 2.2 litri care a primit o noua turbina si un intercooler mai mare. Japonezii au reusit astfel sa obtina 180 de cai putere (cu 30 de cai mai mult decat in cazul actualei versiuni) si un cuplu motor de 380 Nm (mai mare cu 30 Nm decat cel al actualului motor de 2.2 litri). Puterea maxima poate fi exploatata la 4000 de turatii in timp ce cuplul motor maxim se resimte de la 2000 de rotatii.

La nivel exterior, Type S nu introduce prea multe schimbari de ordin estetic. Versiunea vine cu doua noi culori ale caroseriei, jante de 18 inch din aliaj si logo-uri Type S.

Momentan Honda nu a publicat pretul pentru noua versiune, acesta urmand sa fie facut public in momentul lansarii oficial in cadrul salonului elvetian.

Accord Type S este asteptat in showroom-uri undeva la mijlocul acestui an, motorizarea noua urmand sa se regaseasca si pe varianta sedan si pe cea Tourer.

via | ZerCustoms

Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru