Honda lanseaza in 2010 doua noi hibride

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 13.07.2009
Sportiva hibrida CR-Z si versiunea benzina-electrica a modelului de oras Jazz vor intra in gama japonezilor de la Honda in 2010.

Honda a anuntat oficial astazi ca anul 2010 va aduce in gama constructorul japonez alte doua modele hibride. Dupa Civic Hybrid si Insight, vor urma CR-Z, un model sportiv hibrid de sine statator, dupa care Jazz Hybrid, o versiune ecologica a modelului Honda de oras. Daca CR-Z va fi lansat la Salonul de la Geneva din luna martie, Jazz Hybrid va avea premiera mondiala in toamna anului viitor, in cadrul Salonului Auto de la Paris.

Ambele hibride vor dispune de sistemul Integrated Motor Assist, semnat de Honda, acesta incluzand tehnologia trenului de rulare benzina-electric si transmisia CVT prezenta pe Insight si pe Civic Hybrid. In prima faza, CR-Z si Jazz Hybrid vor fi disponibile exclusiv in Japonia, urmand ca acestea sa ajunga ulterior in Europa si in SUA.

Pe langa cele patru modele hibride compacte si sub-compacte, Honda va dezvolta in urmatoarea perioada un sistem hibrid pentru modele sale medii si mari, acesta urmand sa fie lansat ulterior pe Accord, CR-V si Legend.

via | Honda

Comentarii (3)

  • ok
    asa da :)
    4 0
  • george
    CA SI INSIGHT-UL?
    o sa aiba motorul clasic? Adica de 1300 cmc?
    0 0
  • de pe auto.ro
    < CR-Z nu va primi un motor de 2,5 litri cum se zvonea initial, ci unul de 1.500 cmc, care va face echipa cu unul electric. Puterea cumulata va fi de 140 de cai (arhisuficienti daca tinem cont de greutatea mica), transferati catre rotile din fata prin intermediul unei cutii CVT (cu variatie continua).
    Se aude ca japonezii ar putea folosi si un agregat mai mare, de 1,8 litri, dar acesta va fi destinat doar pietei americane.>

    sa vedem ce va urma...........
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru