Honda lucreaza la imbunatatirea hibridului Insight

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 23.07.2009
Speriati de avantul pe care l-a luat Prius in vanzari, inginerii Honda analizeaza solutii de coborare a consumului si de imbunatatire a comportamentului dinamic.

Esential

4.5 litri/100 km este consumul de carburant al lui Honda Insight.
4.0 litri/100 km consuma rivalul Toyota Prius.

La doar cateva luni de la lansarea de piata a modelului hibrid Insight, inginerii Honda analizeaza deja metodele prin care modelul nipon poate fi imbunatatit la capitolele consum si tinuta de drum.

Conform britanicilor de la Autocar, Honda a pus la treaba deja o echipa de tehnicieni al caror scop este dezvoltarea unei solutii care sa scada consumul lui Insight pana la un nivel mai coborat decat cel al marelui rival Toyota Prius. Conform cifrelor oferite de producatori, Insight consuma 4.5 litri/100 km, in timp ce Prius coboara pana la 4.0 litri, in conditiile in care modelul Toyota dispune de un motor clasic de 100 CP si cilindree 1.8 litri, iar Insight vine cu un motor de doar 1.4 litri care dezvolta 88 de cai putere.

Un alt element pe marginea caruia vor starui inginerii Honda in urmatoarea perioada va fi sasiul si comportamentul masinii la rulare la viteze reduse.

Desi Insight a avut un start lansat la vanzarile din Japonia, fiind primul hibrid din istorie care reuseste sa se claseze pe prima pozitie in topul vanzarilor intr-o tara a lumii (10.481 de unitati in aprilie), lansarea noului Prius a declasat modelului Honda, care a ajuns pe pozitia a treia, cu vanzari care se ridica la doar 8000 de unitati in lune iunie.

via | Autocar

Comentarii (9)

  • Au promis "hybrid for everyone" si-l vand la pret de 19-21.000 Euro. Mai bine zis "for everyone rich and stupid enough to buy a hybrid". Masina consuma si polueaza aproape la fel ca un Jazz, dar e cu pana la 6000 Euro mai scump. Pentru ce? Si Jazz e si mult mai practica. Daca lanseaza si Jazz hybrid, atunci chiar nu stiu cine o sa mai cumpere Insight. Prius se vinde mai bine pentru ca e net superior. Si cei care prefera hibrizii stiu asta pt ca sunt bine informati. In segmentul asta nu merge cu vrajeala de marketing.
    10 7
  • Piticu
    DADADADA
    OARE SEAMANA CU PRIUS ???!!! NUUUUUUUUUUUU CRED !
    10 4
  • off
    @piticu : primul Insight avea o asemenea forma ( cel cu 3 usi ), iar primul PRIUS era sedan............apoi PRIUS 2 a aparut cu aceasta forma, inspirata de Insight 1..............
    cauta FOTO pe google ............
    4 11
  • Foarte inteligent din partea ta, LEE, sa te votezi de 3 ori si sa-mi ai mie 3 voturi contra. Esti perspicacitatea innascuta, ce sa mai.
    Nu vrei sa aduci si niste argumente pe langa voturile alea?
    Ca de chibitari si de fanatici fara minte m-am saturat.
    Concret, ce am spus eu gresit? Un raspuns bine argumentat vreau sa vad. Daca nu esti in stare si esti tentat sa-mi bagi cine stie ce mumbo-jumbo de fanatic Honda, mai bine nu-mi da un raspuns.
    Multumesc.
    A, si ma arunca si tu ochelarii aia de cal la gunoi.
    11 4
  • @Paul
    eu nu am cum sa votez mai mult de o singura data :(
    altii voteaza, cu schimbare de IP, de pe pc-uri diferite............
    te legi de mine inutil :(
    3 2
  • vezi?
    mi-am dat singur vot negativ :)
    2 3
  • Ok, vad ca se face mult misto pe-aici. Sanatate.
    0 3
  • @paul
    Paul lasa-ne cu argumentele tale si cu eseurile pe care le scrii pe site-ul asta.ce zice LEE despre prius are dreptate...te dai mare cunoscator si impatimit auto dar de fapt esti cam praf....
    1 0
  • @my
    Aaa, don' primar, sa inteleg ca, la cum administrezi drumurile, asa te pricepi si la masini?
    Am zis eu ca n-ar dreptate Lee cu Prius, creier de lacusta ce esti?
    Ce-au ajuns toate nevertebratele sa se bage in seama aiurea...
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru