Honda va dezvalui un motor V8 abia in 2015

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 05.12.2008
Presedintele Honda, Takeo Fukui, a declarat ca japonezii vor produce un motor V8 abia in 2015.

Desi in acest moment tendinta generala a constructorilor auto mondiali este de a reduce capacitatea cilindrica a motoarelor, Honda pare sa se miste contra curentului. Constructorul japonez promite un propulsor V8, care sa largeasca gama de motorizari existenta in prezent pe piata.

Desi tinde spre segmentul premium, Honda nu dispune de un motor puternic pentru un model de top, capabil sa se bata de la egal la egal cu concurenti de renume, marca BMW, Mercedes, Audi sau Lexus. Honda ar urma astfel sa dezvolte un propulsor V8 competent care sa fie mai apoi introdus pe un viitor sedan de top al brandului sau de lux, Acura.

Procesul de dezvoltare va mai dura insa cativa ani, in acest moment fiind imposibila introducerea unui asemenea motor pe un model cu tractiune fata. De aceea, pana la finalizarea V8-ului, Honda va trebui sa gaseasca sau sa gandeasca o tractiune spate care sa suporte resursele unitatii cu o cilindri.

Anuntul oficial, privind demararea procesului de productie a motorului V8 a fost facut de insusi Takeo Fukui, presedintele grupului Honda.

Acesta a afirmat ca un motor V8 performant va putea fi folosit abia in 2015, anul debutului si pentru viitorul sedan de lux, marca Acura.

via | Autoblog

Comentarii (4)

  • SERGIU
    BMW
    BRAVO BMW E BMW.
    VOI CIND O SA MERGETI IN MUNCHEN SA VEDETI CE INSEAMNA NEAMT APOI O MURIT SI LEXUS SI HONDA si ISUZU SI NIZDA SI TOT.
    BMW o sa mai cuceareasca MOTORUL ANULUI IN LUME DEACUM AU 4 ANI LA BEST ENGINE IN THE WORLD si INCA 40 de ani au de cistigat asa ceva.
    PENTRU CA EI SUNT CEI MAI BUNI PROFESIONALI DIN LUME.
    BMW POWER !!!
    0 0
  • @SERGIU
    "cei mai buni profesionali din lume" ... vai de steaua ta
    0 0
  • @sergiu
    muahahaha...Honda toati are niste motoare ca BMW vorbeste singur...mai ia si citeste si intreaba posesori de Honda sa vezi ce-ti spun despre masinile lor..mai lasa-ma cu BMW-ul tau,ca il ridici in slavi de parca ar fi miezul...Honda ii peste el la motoarele in 4 cilindri ASPIRATE!!!!!!!!!!!!!!!!..pentru ca la aia de la honda nu prea le plac turbo-urile,din cate am observat eu;iar cand mai baga cate un maniac un turbo pe un 4 cilindri de honda,plange bmw ul tau..baga ochi pe net si vezi cam cum...ai auzit de V-TEC?
    da de subaru ai auzit?da de toyota cu vvti ai auzit?motor de 1.8 cu 192 cai fara compreor/turbina si alea alea?motor care-l gasesti pe o gramada de masini SPORT:lotus,catherman...
    0 0
  • poza asta
    o am eu pe desktop =))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru