Honda va lansa hibridul CRZ in 2010

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 13.02.2009
Honda va lansa in anul 2010 un inlocuitor modern al modelului CRX. Noul model va fi un hibrid si va fi intitulat CRZ.

Inginerii japonezi de la Honda lucreaza la un hibrid care va aminti pasionatilor Honda de modelul CRX. Honda CRZ va avea un motor de 1.8 litri de 140 CP, provenit de la modelul Civic. Sistemul hibrid si platforma tehnica provine de la Honda Insight, pentru a reduce la minim costurile de dezvoltare. Clientii modelului vor putea alege intre o transmisie automata CVT si o transmisie manuala.

Honda CRZ va avea doua locuri, iar faptul ca modelul va fi mai usor decat Insight il va face sa fie rapid si economic. Masa acestui model va fi de circa 1.400 kilograme. In unltimii, Honda a renuntat la modelele sale sport, cum ar fi S2000 si regretabilul NSX.

Gama de modele cu tractiune spate din portofoliul Acura a fost si ea eliminata. Honda spera ca modelul CRZ sa devina omologul modern al lui CRX. Alaturi de CRZ, Honda va lansa si versiunea hibrida a modelului Jazz. Hibridul bazat pe Jazz va fi mai ieftin si mai practic decat Insight.

Via | Motortrend

Vineri 13 februarie, ora 17:00, CHAT LIVE pe Automarket cu Mihai Panaitescu - cel mai cunoscut designer auto roman. Pentru informatii si inscrieri INTRATI AICI!

Taguri: CRX, CRZ, Civic, Honda, Insight

Comentarii (5)

  • honda
    Eu stiam ca prototipul e de 2+2 locuri, apoi NSX este in lucru, nu s-a renuntat la el.
    Vom vedea.
    multumim!
    0 0
  • Marian
    Sa o vedem si pe asta
    "Alaturi de CRZ, Honda va lansa si versiunea hibrida a modelului Jazz. Hibridul bazat pe Jazz va fi mai ieftin si mai practic decat Insight."
    Din cate se stie vorbe din folclor spuneau ca Insight va avea un pret de pornire in jurul a 16 000 Euro. Nu prea vad cum sa fie Jazz mai ieftin de atat cata vreme versiunea actuala nehibrida cu motor de 1.4 porneste de la 14 000? Inseamna ca Insight va fi mai scump?
    0 0
  • pret Insight
    Draga Marian, uite aici:

    Honda a dezvoltat Insight ca un hibrid cu un pret redus, stabilit la aproximativ 20,000 $ in America si 21,200 $ in Japonia.

    Hibridul este deja disponibil in Japonia de ieri, 6 februarie. Pretul pentru echiparea standard, "G" este de 21,200 $, in timp ce echiparea LS atinge 23,800 $.

    Honda va introduce Insight pe majoritatea pietelor internationale in aprilie, insa pana atunci exista riscul de a modifica pretul in functie de evolutia pietelor auto.

    Honda spera sa vinda 200,000 de unitati de Insight in toata lumea anual, dintre care jumatate in America. Modelul va fi produs initial doar in Japonia, la Suzuka, insa exista planuri pentru mutarea productiei si in America, unde constructorul detine 4 fabrici.

    Insight este mai ieftin fata de Prius, care incepe de la 24,850 euro, in Europa, si 22,000$, in America.


    Sursa: < http://www.auto.ro/stiri/honda-anunta-preturile-pentru-insight >
    0 0
  • Japonezi perfectionisti
    LA cat e de frumoasa si la cum sunt motoarele Honda, daca nu vor econimisi bani incat sa se vada in calitatea masinii finale, cred ca avem un castigator.

    Nu stiu daca se pot produce real asemenea faruri, dar merge si cu unele modificate.

    Daca ar "porta" design-ul asta pe Civic si i-ar pune punte spate multilink (si umblat putin la plasticele alea+design putin mai aproape de Terra) cred ca am avea ce mai dorita compacta.

    Se pare ca onda incepe sa aiba ceea ce i-a lipsit mult timp ca in rest le avea pe toate - design. Daca fac si asta calumea ar putea sa isi propuna sa se bata cu VW (totusi, sa mai treaca putin criza asta...)
    0 0
  • concepte HONDA/ACURA
    Tot sunt unii care nu stiu , nu cunosc amanunte, azi, la lectia despre masini japoneze, va prezentam niste concepte HONDA/ACURA:

    < http://www.conceptcarz.com/view/model/63/Honda.aspx >

    < http://www.conceptcarz.com/view/model/5/Acura.aspx >

    Usor, usor, multe din ele au devenit realitate sau vor iesi curand pe piata.

    Si nu uitati, conteaza CALITATEA, nu cantitatea.
    O zi buna!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru