Hyundai a vândut cinci milioane de unităţi Sonata în 25 de ani

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 14.06.2010
Sonata este cel de-al treilea model Hyundai care a realizat vânzări de peste cinci milioane de unităţi. Modelul a debutat pe piaţă în urmă cu 25 de ani.

În urmă cu 25 de ani, Hyundai lansa un model pe nume Sonata. De atunci, vânzările cumulate ale acestui model au atins cinci milioane de unităţi la nivel mondial. Sonata este cel de-al treilea model Hyundai care realizează această performanţă, după Accent şi Elantra, care au atins aceste hotare în 2001, respectiv 2008. Primul hotar de producţie al lui Sonata a fost realizat în 1994, când cei de la Hyundai au marca vânzarea a un milion de unităţi.

În ultimii trei ani, Hyundai a produs şi vândut un milion de unităţi Sonata. Modelul a sărbătorit producţia modelului cu numărul 4.000.000 în 2007. În total, Hyundai a vândut 2.7 milioane de unităţi în Coreea şi 2.3 milioane de unităţi pe celelalte pieţe pe care activează. Cea mai mare piaţă pentru Sonata este cea din Statele Unite ale Americii, unde Hyundai a vândut 1.3 milioane de unităţi. În acest an, vânzările lui Sonata pe pieţe externe au totalizat două treimi din totalul modelelor vândute, lucru care a subliniat popularitatea în creştere a acestui model în rândul clienţilor din afara ţării de baştină a lui Hyundai Sonata.

Hyundai Sonata a ajuns deja la cea de-a şasea generaţie şi se luptă cot la cot cu Toyota Camry şi Honda Accord pe piaţa americană.

Cea mai nouă generaţie a acestui model a debutat în septembrie 2009 în Coreea şi adoptă filozofia de design Fluidic Sculpture a celor de la Hyundai. Modelul beneficiază de tehnologia injecţiei directe şi de alte elemente tehnologice care o aduc la acelaşi nivel cu rivalii săi din segment. În luna mai 2010, cei de la Hyundai au vândut 21.195 de unităţi Sonata în Statele Unite ale Americii, reuşind să intre în Top 10 la vânzări pentru cea de-a doua lună consecutiv.

Dacă toate modelele Sonata vândute până acum ar fi fost puse unul în spatele celuilalt, acestea ar totaliza o călătorie dus-întors între Seoul şi New York. Pe de altă parte, dacă toate modelele Sonata vândute până în acest moment ar fi puse unul peste altul, acestea ar fi de 800 de ori mai înalte decât Muntele Everest.

Via | Automedia

Comentarii (2)

  • valentin
    aha
    in sfarsit un sedan frumos de la Hyundai , daca costa 15.000 de euro si nu are plastice gen i30 sau i10 atunci poate va avea sucess in europa
    1 0
  • @valentin
    O fi buna masina, dar tare ma indoiesc ca o sa fie 15.000 E, poate o varianta de entry level cu un motor de baza.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru