Hyundai continua ofensiva: ix-Metro, un viitor crossover mic

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 04.09.2009
Hyundai va aduce la Frankfurt un nou concept, botezat ix-Metro, care ar urma sa dea nastere peste doi ani unui crossover de talie mica.

Hyundai continua seria conceptelor cu indicativul "ix" printr-o noua aparitie insolita, botezata Metro. Coreenii vor aduce la Frankfurt un nou prototip, al cincilea creat de echipa Hyundai Global Design, care anticipeaza un viitor crossover de talie mica. ix-Metro promite un design indraznet, pe care cu siguranta nu il vom regasi intr-o versiune de serie a conceptului de 3.93 metri lungime.

Pentru propulsia noului membru al familiei de concepte Hyundai, coreenii au ales un motor de trei cilindri si numai un litru, supraalimentat, cu injectie directa, capabil sa ofere o putere impresionanta pentru cilindreea sa: 125 de cai. Conectat la o transmisie cu dublu ambreiaj in sase trepte, crossover-ul promite emisii de CO2 de numai 80 g/km.

O versiune de productie a noului ix-Metro este asteptata pe piata in urmatorii doi ani, Hyundai urmarind sa isi largeasca oferta pentru a putea tine piept cu ceilalti mari producatori ai lumii.

Alaturi de noul ix-Metro, standul Hyundai de la Frankfurt va mai gazdui debutul noului ix35, inlocuitorul lui Tucson, faceliftul modelului Santa Fe, versiunea electrica a micului i10 si o optiune ecologica a actualului i30, botezata Blue Edition, capabila sa emita doar 113 g/km.

via | Carscoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru